Készülnek a DDR3-as laptopmemóriák

Nemsokára megkezdi az energiatakarékos, 1 és 2GB-os DDR3 SO-DIMM memóriák mintapéldányainak kiszállítását a Qimonda a laptopfejlesztőknek.

Készülnek a DDR3-as laptopmemóriák

Nemsokára megkezdi az energiatakarékos, 1 és 2GB-os DDR3 SO-DIMM memóriák mintapéldányainak kiszállítását a Qimonda a laptopfejlesztőknek.

A DDR3-as interfésznek valóban az energiatakarékosság lehet az egyik legfőbb vonzereje, mivel bármilyen laptopnál vagy mobil eszköznél kerül is felhasználásra, mindenképpen jobb teljesítmény mellett nyújt egyben hosszabb üzemidőt is.

Az 1 és 2 GB-os SO-DIMM modulok 1Gbit-es DDR3 komponensekből állnak; ezeket a Qimonda 75nm-es technológiával gyártja és valóban jelentős előrelépést és jobb optimizáltságot képviselnek a DDR2-höz képest, ami számokban kifejezve a fent említett energiatakarékosságot, 30-50%-al kevesebb fogysztást jelent, a kérdéses SO-DIMM egység kapacitásától függően.

Sebesség terén sincs szégyenkeznivalója a Qimonda üdvöskéjének, mivel akár 1.600 Mbit/s átviteli sebességre is képes, ami a mai DDR2-es memóriák duplájának felel meg, jelentősen feljavítva így bármilyen eszköz teljesítményét, amiben csak felhasználják.

Az említett 1Gbit-es DDR3 komponenseket a Qimonda a Nanya Technology Corporation-nel közösen fejlesztette ki; ennek az új lehetőségei révén válik lehetségessé a gyors feldolgozási sebesség. Az egyik ilyen újdonság a dinamikus ODT (On Die Termination), ami fokozza a különösen magas adatráták mellett a csatornánkénti két DIMM futtatásához szükséges jelintegritást az adatbuszban, míg a másik a Calibrated Driver Impedance, ami a DDR3 SDRAM kimeneti meghajtók látszólagos ellenállását optimalizálja. Az interfész paraziták csökkentésével együtt ez a két újítás teszi lehetővé a rendkívül gyors átviteli sebességet az adatbusz fokozott olvasási és írási képességei révén.

Michael Buckermann, a Qimonda üzleti számítástechnikai egységének alelnöke így fogalmazott: "A Qimonda 1 és 2 GB-os SO-DIMM-jei lehetővé teszik a DDR3 fokozott sávszélességének és jelentősen csökkentett fogyasztásának tökéletes kihasználást. Cégünk teljes mértékben támogatja vásárlóit a mobil számítástechnikai alkalmazások következő nemzedékének elindításában, aminek első lépése a DDR3-alapú laptopok piaci megjelenése lesz, várhatóan az idei év első felében."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward