Készül az iPhone-laptop

Érdekes új elképzelés megvalósításába vágott bele az OLO Computer, nevezetesen egy "iPhone-hajtotta" laptop/netbookéba.

Készül az iPhone-laptop

Érdekes új elképzelés megvalósításába vágott bele az OLO Computer, nevezetesen egy "iPhone-hajtotta" laptop/netbookéba.

Ahogy az a képen is látható, az iPhone-t az érintőpad helyére kell befektetni, és így annak a teljes képernyője használható érintőfelületként a gép vezérléséhez. Furcsa azonban, hogy a képen látható gép egy asztali Mac OS X-et futtat, vagyis értelemszerűen nem iPhone-rendszerű, így az egyelőre még kérdéses, hogy a tényleges OLO-gépek valóban ilyenek lesznek-e majd.

Windows Mobile felhasználók számára néhány hónapja hasonló lehetőségeket kínál a RedFly is, bár ott még csak kábel vagy Bluetooth útján lép kapcsolatba a mobil a géppel, nem tényleges beillesztéssel - az alapötlet azonban mindkét esetben régebbre nyúlik vissza, nevezetesen a Palm Treo eszközök kiegészítőjeként tavaly bejelentett, de hamarosan szanált Palm Foleo-hoz.

A RedFly $499-os árral kezdte, de most október végéig kedvezményesen $199-ért hirdetik - láthatólag nem volt túl népszerű. Hasonlóképp, a Foleo is leginkább azért bukott el, mert az előrejelzett költségei szerint az ára nem állt volna arányban a képességeivel. Kérdés, mi lesz a helyzet az OLO-val - annál is inkább, hogy a cég weboldala igen minimalista, és se árat, se dátumokat, se képességeket, se semmit nem közölnek. Meglátjuk hát, mit hoz a jövő...

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward