Készen áll a megjelenésre a Windows 8.1 Update 1

A Microsoft az április elején megrendezésre kerülő Build fejlesztői konferencia után teszi elérhetővé az ígéretes frissítést, ami a jelenleginél sokkal kezesebbé varázsolja a Windows 8.1-et.

Készen áll a megjelenésre a Windows 8.1 Update 1

A Microsoft műhelyében a legfrissebb hírek szerint már elkészült a Windows 8.1 frissítés végleges, gyártásra kész (RTM) kiadása, így a vállalat elkezdte elérhetővé tenni a frissítést partnerei, illetve a számítógépgyártók számára. A Windows 8.1 Update 1 névvel ellátott frissítés a neves orosz információ-szivárogtató WZor állítása szerint február 21-én érte el az RTM állapotot.

Ugyan a frissítés már készen van, az még mindig nem tudható, marketing szempontból pontosan hogyan tálalja azt a Microsoft, vagyis rejtély, milyen végleges, hangzatos nevet kaphat a Windows 8.1 Update 1. A frissítéssel a Microsoft a korábbi információk szerint egyértelműen az asztali számítógépeket használók kedvében szeretne járni: a Metro felhasználói kezelőfelület egérrel és billentyűzettel is kényelmesen használható lesz, a Metro alkalmazások pedig akár a tálcára is kitűzhetőek lesznek, sőt, a tálca a Metro UI alatt is megjelenik majd. A rendszer leállítása és újraindítása, valamint a keresés funkció használata könnyebb lesz, ugyanis ezek a funkciók gyorsabban elérhetőek lesznek, mint korábban. A Metro alkalmazások fejlécet is kapnak, így egyszerűen bezárhatóak, illetve lekicsinyíthetőek lesznek.

Az élő csempék a Metro alkalmazásokhoz hasonlóan kapnak helyi menüt, így azokat egyszerűbb lesz átméretezni vagy éppen eltávolítani a Start képernyőről. Az érintőkijelzővel nem rendelkező számítógépeknél automatikusan az asztal jelenik meg a boot folyamat végén, nem a Start képernyő, aminek valószínűleg sokan örülni fognak. Erre jelenleg is van mód, de csak plusz beállítás módosítása után. A korai tesztek szerint az audió és képfájlok esetében is igazodik majd a szoftver ahhoz, hogy hova bootol a rendszer, asztalra vagy start képernyőre, ugyanis a különböző fájlokhoz alapértelmezetten hozzárendelt alkalmazások ennek megfelelően változnak. Ez utóbbi funkcióval kapcsolatban egyelőre nem tudható, hogy a végleges Windows 8.1 Update 1 kiadás részét képezi-e.

Ígéretéhez híven a Microsoft a Windows 8.1 Update 1 érkezésével az operációs rendszer számára szükséges rendszermemória- és tárhely-követelményt egyaránt mérsékelte, így a Windows 8.1 Update 1 akár 1 GB-nyi rendszermemória mellett is működik, tárhelyből pedig csak 16 GB-nyira van szüksége. A változás hatására a Windows 8.1 olcsóbb számítógépekre is felkerülhet – talán nem is véletlen, hogy a maximális siker érdekében a Windows 8.1 licencfeltételeit is módosította a Microsoft. Sőt, a legújabb pletykák reklámokkal telepakolt, ingyenesen vagy egészen minimális összegért cserébe elérhető Windows 8.1-es operációs rendszerről is említést tesznek, ami elsőre elég hihetetlenül hangzik. Jobban belegondolva persze abszolút logikus lépés lehet egy ilyen verzió kiadása a Microsoft részéről, hiszen ez segíthet felvenni a versenyt a konkurens megoldásokkal szemben az olcsóbb számítógépek, illetve táblák szegmensében.

A Windows 8.1 frissítés várhatóan április 8-án válik elérhetővé, ahogy azt a korábbi pletykák is sugallták.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward