Kész az ECS felsőkategóriás P55-ös lapja

Az ECS P55H-AK típusjelzéssel ellátott alaplapját június elején a Computex alkalmával már szemügyre vehették a szerencsések, ám akkoriban az alaplap még igencsak félkész állapotban volt. A gyártó azóta befejezte a termékkel kapcsolatos munkálatokat, így most már rövidesen találkozhatunk az újdonsággal az üzletek polcain is. Hogy pontosan mikor? Nos, ezzel kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

Kész az ECS felsőkategóriás P55-ös lapja

Az ECS P55H-AK típusjelzéssel ellátott alaplapját június elején a Computex alkalmával már szemügyre vehették a szerencsések, ám akkoriban az alaplap még igencsak félkész állapotban volt. A gyártó azóta befejezte a termékkel kapcsolatos munkálatokat, így most már rövidesen találkozhatunk az újdonsággal az üzletek polcain is, de hogy pontosan mikor, azt még mindig nem tudjuk.

Az alaplap azzal próbál kiemelkedni a P55-ös alaplapok tömegéből, hogy fejlett PCI Express sávszélesség menedzsmentet kínál: a PCI Express x16-os slotokat Nvidia nForce 200-as híd chip szolgálja ki, míg a SATA 6Gbps-os és USB 3.0-s portok vezérlőihez pedig egy 12 PCIe sávval és három porttal rendelkező PLX chip biztosítja a szükséges PCIe sáv mennyiséget. Az említett PLX chip a P55-ös platform vezérlő hubhoz (PCH) kapcsolódik, méghozzá PCI Express 1.1 x4-es csatolófelületen keresztül és PCI Express 2.0 x1-es sávokat biztosít a SATA 6Gbps-os és USB 3.0-s vezérlők számára. Az nForce 200-as chip a PCI Express 2.0 x16-os slotok közül az elsőnek teljes, azaz x16-os, míg a másik két slotnak x8-os sávszélességet nyújt.

A processzorfoglalat érintkezőinek felületét 15 mikron vastag arany réteg borítja. A rendszer négy darab DDR3-as memóriafoglalatot kínál, amelyekkel zökkenőmentesen kiaknázható a processzor beépített memóriavezérlője által kínált kétcsatornás memória támogatás. A bővítőhelyek között találunk két darab PCI Express x1-es, valamint egy PCI portot is, a három darab PCI Express x16-os slotnak köszönhetően pedig az alaplap alkalmas lesz SLI és CrossfireX rendszerek építésére egyaránt. Az alaplap Gigabites Ethernet vezérlőt, nyolccsatornás HD audió vezérlőt, eSATA portot és néhány USB 2.0-s portot is kínál majd a felhasználóknak (a két 3.0-s mellett).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward