Késnek a kültérben is jól használható Mirasol kijelzők

A Qualcomm Mirasol kijelző technológiájáról először a tavalyi év folyamán hallhattunk. Az eljárás lényege, hogy segítségével olyan megjelenítők készülhetnek, amelyek egyrészt alacsony fogyasztás mellett üzemelnek, másrészt a jelenlegi LCD kijelzőknél sokkal jobban olvashatóak direkt napfényben is. Összességében elmondhatjuk, hogy az új technológia az e-kijelzők, illetve a színes LCD kijelzők előnyös tulajdonságait próbálja hatékonyan összegyúrni.

Késnek a kültérben is jól használható Mirasol kijelzők

A Qualcomm Mirasol kijelző technológiájáról először a tavalyi év folyamán hallhattunk. Ezzel olyan megjelenítők készülhetnek, amelyek egyrészt alacsony fogyasztás mellett üzemelnek, másrészt a jelenlegi LCD kijelzőknél sokkal jobban olvashatóak akár direkt napfényben is. Összességében elmondhatjuk, hogy az új technológia az e-papír kijelzők, illetve a színes LCD kijelzők előnyös tulajdonságait próbálja hatékonyan összegyúrni.

Akkoriban, amikor az első hírek megérkeztek, még arról számolt be a gyártó, hogy a Mirasol technológiára alapozó kijelzőkkel ellátott konfigurációk már a 2011-es évben forgalomba kerülnek majd. Sajnos erre nem került sor, sőt, a legfrissebb hírek már arról szólnak, hogy a vállalat 2012 második felére csúsztatta a Mirasol kijelzők megjelenését.

Ahhoz, hogy a technológia széles körben alkalmazható legyen, így sorozatgyártása lehetővé váljon, néhány technikai módosítást kellett eszközölniük a fejlesztőknek. A módosításokkal a jelek szerint elkészült a gyártó, ugyanis Tajvanon már épül az a gyár, amely a Mirasol kijelzők sorozatgyártását végzi majd. A Qualcomm közel egymilliárd amerikai dollárt költ a gyárépítéssel kapcsolatos kiadásokra, ami arra enged következtetni, hogy a Mirasol technológia esetében tényleg csak csúszásról van szó, nem tűnik el a technológia még a megjelenése előtt a süllyesztőben.

Első körben voltak kétségek azzal kapcsolatban, hogy a Mirasol kijelzők képesek lesznek-e akkora képfrissítési rátát biztosítani, hogy videó megtekintésére is használhatóak legyenek. A Technology Review munkatársai által vizsgált 5,7 colos képátlójú kijelzőn lehetőség volt 30 képkocka/másodperces képfrissítési ráta alkalmazására, ami megnyugtathatja az aggódókat. A kijelző világos környezetben gazdag színvilágot kínál, ami a színes magazinok lapjaitól nem sokban különbözik – ez pedig bíztató tény.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward