Késnek a HD6000-esek, árat csökkenthet az Nvidia

Az AMD Radeon HD 6000-es sorozatú videokártyáival kapcsolatban már hetek óta folynak a találgatások, főleg azzal kapcsolatban, hogy a termékek mikor kerülhetnek kereskedelmi forgalomba, illetve várhatóan mire lesznek képesek. A napokban már érkeztek információk a Radeon HD 6700-as sorozatú termékek várható specifikációival kapcsolatban, ám mivel ezek az értesülések nem hivatalos forrásból származnak, illik egészséges gyanakvással tekinteni a hírben látható táblázatokra.

Késnek a HD6000-esek, árat csökkenthet az Nvidia

Az AMD Radeon HD 6000-es sorozatú videokártyáival kapcsolatban már hetek óta folynak a találgatások, főleg azzal kapcsolatban, hogy mikor kerülhetnek kereskedelmi forgalomba, illetve várhatóan mire lesznek képesek. A napokban már érkeztek információk a Radeon HD 6700-asok várható specifikációival kapcsolatban, ám mivel ezek az értesülések nem hivatalos forrásból származnak, illik egészséges gyanakvással tekinteni a hírben látható táblázatokra.

A DigiTimes informátorai most árról számoltak be, hogy az AMD Radeon HD 6000-es videokártyái várhatóan kisebb késéssel érkezhetnek meg a boltok polcaira: a korábbi október közepére, illetve október végére saccolt rajtot most áttették novemberre. Az egyelőre nem világos, hogy ekkor pontosan a család mely tagjai debütálhatnak, de az egybehangzó információk szerint  a csúszás a Barts alapú modelleket érinti, ugyanis várhatóan ezek a videokártyák érkeznek majd meg a friss családból elsőként.

Hogy a Radeon HD 6000-esek ténylegesen mikor érkezhetnek majd meg, az egyelőre rejtély, így inkább foglalkozzunk azokkal az értesülésekkel, amelyek az Nvidia várható lépéseit taglalják. Az informátorok szerint a Radeon DH 6000-esek megjelenése előtt az Nvidia piacra dobaj majd a GeForce GT 430-as modellt, amely az alsó kategóriában próbál majd labdába rúgni, valamint ismét csökkenti a slágerterméknek minősülő GeForce GTX 460-as videokártya 768 MB-os változatának árát. A 768 MB-os GeForce GTX 460 ára nemrégiben csökkent, akkoriban 199 dollárról 179 dollárra mérsékelte a vállalat a termék árát. A következő árcsökkentés hatására a szóban forgó videokártya akár már 159 dollár körüli áron is megvásárolható lesz, ha minden az informátorok állítása szerint történik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward