Keskeny processzorhűtők magas memóriamodulokhoz

A Thermaltake újdonságai nem lógnak a memóriafoglalatok fölé és még hűtőteljesítményükre sem lehet panasz.

Keskeny processzorhűtők magas memóriamodulokhoz

A torony formátumú processzorhűtők manapság rendkívül népszerűek, hiszen remek hűtőteljesítményt kínálnak, ugyanakkor néha problémák forrásai is lehetnek: egyes modellek belógnak a memóriafoglalatok fölé, így a magas hűtőbordával ellátott memóriamodulok alkalmazását megnehezítik, illetve sokszor lehetetlenné is teszik.

Thermaltake NiC L31 és NiC L32

Természetesen erre a problémára már több gyártó is reagált az elmúlt időszakban, a legújabb kompakt termékek a Thermaltake műhelyéből érkeztek. A NiC Series tagjainak legnagyobb különlegessége, hogy keskeny, mindössze 40 milliméter széles hűtőtömböt alkalmaznak, így ventilátorral együtt sem annyira széles az adott processzorhűtő, hogy elérje a processzorfoglalathoz legközelebb elhelyezkedő memóriafoglalatot. További jó hír, hogy ez a kijelentés a család tagjainak mindkét oldalára elmondható, így X79-es lapkakészlettel szerelt alaplapoknál is remekül használható az L31-es és az L32-es újdonság, hiszen egyik oldalon sem nyújtózkodnak a memóriafoglalatok fölé.

Thermaltake NiC L31 és NiC L32

A kompakt, keskeny felépítéssel rendelkező újdonságok mindketten három darab, egyenként 8 milliméteres átmérőjű hőcsövet alkalmaznak, amelyek közvetlenül érintkeznek az adott processzor felületével.

Thermaltake NiC L31 és NiC L32

A NiC L31-es modell 140 x 128 x 40 milliméteres mérettel rendelkezik, tömege 530 gramm, hűtőteljesítménye pedig 160 watt. Ezzel szemben a NiC L32 már 160 x 150 x 40 milliméteres mérettel bír, tömege 620 gramm, a hűtőteljesítmény pedig az extra magasság és az extra alumínium hűtőbordák miatt 20 wattal magasabb, azaz 180 wattos értéket képvisel. Utóbbinál, azaz az L32-es modellnél már a magasság jelenthet majd problémát néhány számítógépháznál, így vásárlás előtt feltétlenül érdemes leellenőrizni a PC ház adatlapján, mekkora CPU hűtő fér el odabenn.

Thermaltake NiC L31 és NiC L32

A kisebbik modell egy 120 x 120 x 25 milliméteres ventilátort alkalmaz, amely 70,99 CFM levegőmennyiség megmozgatására képes. Az L32-es változaton már egy 140 x 140 x 25 milliméteres légkeverő teljesít szolgálatot, amelynek léghozama 104,4 CFM. Mindkét ventilátor az 500 RPM és 1800 RPM közötti fordulatszám-tartományban üzemel, zajszintjük pedig egyformán 18 dB(A) és 34 dB(A) közé esik, természetesen fordulatszámtól függően. A PWM támogatással érkező légkeverők 50 000 üzemórás élettartammal büszkélkednek. Ugyan mindkét processzorhűtő 1-1- ventilátorral érkezik, de igény esetén egy második légkeverő is elhelyezhető rajtuk.

Az új processzorhűtők univerzálisak, azaz mind az Intel LGA 2011/1366/1155/1156/1150/775, mind pedig az AMD FM2/FM1/AM3+/AM3/AM2+/AM2 processzorfoglalataira felszerelhetőek a mellékelt tartozékokkal.

Thermaltake NiC L31 és NiC L32

A két új processzorhűtő hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, azt azonban egyelőre nem árulta el a gyártó, hogy várható ajánlott végfelhasználói áraik pontosan hogyan alakulnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward