Késik a CrossfireX Eyefinity képkocka-lagját orvosló hibajavítás

A korábbi ütemtervet a jelek szerint nem sikerült tartani, így a dolgok jelenlegi állása szerint többhetes csúszásra kell felkészülni.

Késik a CrossfireX Eyefinity képkocka-lagját orvosló hibajavítás

Az AMD idén szeptemberben tette elérhetővé az első javítást, amely a GCN architektúrára alapozó GPU-val szerelt termékeket vette célba, és azt a problémát javította, amely miatt az egyes képkockák nem megfelelő ütemben készültek el, így a játék apró, de észrevehető akadozások mellett futott.

A szeptemberi Catalyst driver tehát ugyan megoldást hozott az egyetlen GPU-ra támaszkodó rendszert használók problémáira, így a többség örülhetett, ám maradt egy csoport, amelynek tagjai elégedetlenül nyugtázták, hogy ők bizony kimaradtak a szórásból – itt azokra az Eyefinity felhasználókra kell gondolni, akik CrossfireX alapú konfigurációt használnak. A második javítás, amely az imént említett felhasználói kör problémáit is megoldja, novemberben kellett volna, hogy megérkezzen, ám erre sajnos nem került sor. Sokan most abban reménykedhetnek, hogy a vállalat csak egy picit késik a beígért frissítéssel és még az év vége előtt elérhetővé teszi az új drivert, de sajnos ez a jelenlegi helyzet alapján egészen biztosan nem lesz így.

A legfrissebb információk alapján a késés nagyjából két hónapos lesz, azaz a várva várt javítás majd csak a következő év januárjában válhat elérhetővé, méghozzá a hónap második felében. A hónap első fele meglehetősen mozgalmas lesz, ugyanis az AMD – egyéb vállalatok mellett – jelen lesz a CES 2014-en, plusz bemutatja asztali Kaveri APU egységeit is, így a friss driver csak a mozgalmas időszak után érkezhet meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward