Késhet a nagyfelbontású iPad mini

Az iparági források információi alapján elképzelhető, hogy az idei év új iPad mini nélkül telik. 

Késhet a nagyfelbontású iPad mini

Az Apple kisebb megjelenítővel rendelkező tabletje az eredeti ütemtervvel ellentétben jó eséllyel már csak 2014-ben fog bemutatkozni. Tehát az iPad mini második felvonása jóval több, mint egy évvel követheti első generációt. A cupertinóiak részvényei jelenleg nem éppen stabil lábakon állnak, így a pletyka hivatalos megerősítésére ne is számítsunk.

Az iPad mini megjelenésekor szinte azonnal eldőlt, hogy min is kell javítania az Apple-nek a következő generáció érkezésének alkalmával. A kisebb, mindössze 7,9 hüvelykes táblagép ugyanis az régi iPad-ek felbontását örökölte meg, vagyis 1024 x 768 képpontot villantott a kisebb gépre vágyóknak, ám ez mondhatni mostanra igencsak megfakult - sokkal jobban, mint amire az Apple számított. Rengeteg tulajdonos, és persze tesztelő kritizálta az iPad mini kijelzőjét. Nem is kellett akkor sok, hogy megérkezzenek a Retina Display-jel készülő iPad mini 2-ről szóló pletykák - szinte napokkal követték a frissen megjelenő újdonságot.

Az új iPad mini az eddigi információink szerint, a jelenlegi iPad felbontását kapná meg 7,9 colra bezsúfolva (2048 x 1536), de ennek megfelelően nem is egyszerű eset az új panel gyártása, és nagyon úgy fest, hogy fel lett adva az alkatrészgyártóknak a lecke. A nagyobb felbontás mellett az új iPad mini erősebb lapka köré fog épülni, valamint a külső jegyein is dolgoznak. Állítólag az új gép a mostaninál kisebb kávával rendelkezik majd, szinte alig lesz oldalt keret.

A legfrissebb jelentések alapján - amelyek az ipari ellátási láncoktól származó információkon alapulnak - csak az év utolsó negyedévében tudják majd beindítani a tömeggyártást. Mivel az Apple-nek jelentős mennyiségű raktárkészletre és akadásmentes utánpótlásra van szüksége, így elképzelhető, hogy néhány hónappal többet várat magára a következő iPad mini, mint azt eredetileg tervezték.

Az ötödik generációs iPad viszont érkezik menetrend szerint, így ennek a bemutatására mindenképpen számítani kell az év végének közeledtével. Vélhetően valamikor októberben kerülhet rá a sor. Az pedig nem kizárt, hogy érkezik majd egy átvezető modellfrissítés az iPad mini részéről is, amely az erősebb hardvert mozgósítja a jelenlegi felbontással és kialakítással ötvözve, így nem maradna el az ünnepi szezon előtti keresletélénkítés. Üzletileg ez még jó lépés lehetne, ám a cég hírnevére negatív hatást gyakorolhat, így jól meg kell gondolnia az Apple-nek, hogy mit csinál.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward