Kérdéses az éves terv teljesítése a Kulcs-Softnál

Kérdéses az éves terv teljesítése a Kulcs-Softnál

A profit terén mindenképpen tartani igyekeznek a legalább tíz százalékos haszonkulcsot (ez tavaly 12,5 százalék mellett 101 millió forintot jelentett), és a nyereséget ismét osztalékfizetésre fordítanák - mondta el egy befektetői beszélgetésen Kulcsár Tibor, elnök-vezérigazgató. Legutóbb 20 forintot fizettek ki, ami az akkori árfolyamot alapul véve relatíve alacsony 3,7 százalékos hozamot jelentett.

A közkézhányad növeléséről a jelenleg a papírok közel 97,5 százalékával rendelkező Kulcsár a Napi kérdésére elmondta, a jelenlegi árfolyamszintek mellett inkább vásárol (a lélektani alsó határt a 400 forint jelenti). Amennyiben az árfolyam ismét emelkedésnek indul azt első körben hagyja, majd ha esetleg elakad akkor 6-700 forint környékén ismét megfontolja az eladást. Intézményi vevőkre továbbra sem számít, mivel nekik a Kulcs-Soft egyelőre túl kicsi. (A tavaly novemberi bevezetéskor lapunknak még azt nyilatkozta, 1000 forinton vásárlásaival állja majd útját az esésnek, valamint hogy egy éven belül 5-30 százalékos részesedést értékesít majd)

A bevétel növekedését az elnök többek közt a nemzetközi terjeszkedéstől várja. Az első állomás Spanyolországban június 10-e óta elérhető a három legnépszerűbb termékük, de reményei szerint szeptemberre a szlovák, román és német verziók is elkészülnek és megkezdődik terjesztésük.

Nagy hangsúlyt fektetnek továbbá az iphone-ra és ipadre készített alkalmazások fejlesztésére (a tervek szerint az eszközök értékesítésébe is belefognának, amennyiben sikerül megállapodniuk az Apple-lel). Ezen felül az e-számla modulok eladásából és számlakiküldésből, valamint az eBook szolgáltatásuk felfuttatásával remélik növelni bevételeiket.

Tőkeemelés nem tervez a vállalat, az esetleg tőkeigényesebb fejlesztéseket részvényeladásból finanszíroznák. Folyamatosan keresik azonban az akvizíciós célpontokat (amelyek vételárát részvényben fizetnék meg), ám mivel eddig két céggel folytattak tárgyalást és azok visszaléptek, egyelőre nincs érdemi fejlemény ezügyben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward