Kedvező vételnek ígérkezik a Lenovo A7000 Plus

A Lenovo tavasszal leplezte le az A7000 modellt, most pedig ennek a „nagytestvérét” üdvözölhetjük köreinkben.

Kedvező vételnek ígérkezik a Lenovo A7000 Plus

A Lenovo idén indította el az új „A” szériáját, amiben eddig rendre jó vételnek ígérkező okostelefonok bukkantak fel. A vállalat most ezt a termékvonalat egy phablettel gyarapította tovább, ami a Lenovo A7000 fölé fog besorolni.

Az A7000 Plus már egy olyan 5,5 hüvelykes panelt kapott, ami Full HD felbontással dolgozik, valamint IPS technológiát használ. A Lenovo magasra helyezte a lécet a kamerarendszert figyelembe véve is. Az okostelefon előlapjára napjaink elvárásának megfelelően egy olyan kamera került, ami akkor sem fog csalódást okozni, ha önarcképeket kell megörökítenie, hiszen 5 megapixeles felvételek készítésére alkalmas, és HD videóhívások folytathatóak vele. A főkamerája pedig már 13 MPixeles érzékelőre épül, F/2.0-s rekeszértékkel bír a lencséje, és ennek a munkáját már egy LED-es villanó is bármikor segíteni tudja, ha a szükség úgy hozza. Ha mozgóképfelvételek megörökítésére kerülne a sor, akkor 1080p-s támogatással szolgál az A7000 Plus.

Az okostelefon lelke egy MediaTek MT6752, ami nyolc maggal gondoskodik arról, hogy a lehető legjobb felhasználói élményben részesüljenek a jövendőbeli vásárlók. Ez a központi chip már 64 bites, Cortex-A53 magok tevékenykednek benne 1,7 GHz-es órajelen egy Mali-T760 MP2 grafikus feldolgozó egység mellett. A rendszermemória 2 GB-os (DDR3) méretet öltött, a háttértár pedig 16 GB-tal szolgál a vásárlók számára – ez utóbbi bővíthető microSD kártya segítségével. A kapcsolati képességei jók, ezt azonnal egy 4G LTE hálózati modemmel alapozza meg a készülék, ami négyes kategóriába sorolható, vagyis 150 Mbps-os letöltési sebességet produkálhat, ha megfelelő infrastruktúra áll a rendelkezésére. Ezen felül akad még a tarsolyában Bluetooth modul, 802.11 a/b/g/n előírásoknak megfelelő WLAN, A-GPS vevő és még FM rádió is, így ha valaminek, akkor a zenének biztosan soha nem lesz fogytán a szerkezet. Örömmel számolhatunk be arról is, hogy kettő SIM kártya számára van hely a burkolat alatt, ezzel pedig még szélesebb közönség figyelmét hívhatja fel magára.

Az Lenovo nagy figyelmet fordított a hardver összeállításán túl a szoftveres oldalra is. Az operációs rendszer szerepét így már az Android 5.0 Lollipop tölti be, ami bővelkedni fog hozzáadott tartalmakban és hasznos – és kevésbé hasznos – előre telepített applikációkban is. A Lenovo legújabb reménysége meglehetősen nagy testet öltött, hiszen hatalmas megjelenítő bérelte ki az előlapját; 152,6 x 76,2 x 7,99 milliméteres vonalakkal határolható körül, és 140 grammot nyom. Említést érdemel, hogy az előlapján van egy értesítési LED is, aminek vélhetően sok érdeklődő fog örülni. A Lenovo a hangzásvilág javítása érdekében a Dolby Atmos szoftvert is bevetésre küldte. A phabletet egy 2900 mAh-s akkumulátor táplálja, ami megfelelő energiaforrás egy ilyen konfiguráció számára. Á gyári adat szerint akár 36 órányi beszélgetésre nyílhat lehetősége a felhasználóknak egyetlen töltéssel, ami remek eredmény, azonban hozzá kell tenni, hogy ilyenkor a fő fogyasztónak számító kijelző inaktív. Az eddigi Lenovo A modellek jellemzően sokféle, élénk színben kerültek bevetésre, itt azonban egyelőre nem tudjuk, hogyan alakul a választék.

A Lenovo A7000 Plus már megrendelhető, de azt pontosan most még nem tudjuk, hogy mikor kerekedhetnek útra az első szállítmányok. A készülék az elődjéhez hasonlóan kedvező árszabással érkezik, mindössze 170 dollárnak megfelelő összeget kérnek el érte.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward