Kedvező árcédulát visel az AOC széles kijelzős újdonsága

Az AOC egy kifejezetten nagy képátlójú, széles kijelzővel ellátott monitort mutatott be, ami paraméterei ellenére meglepően kedvező áron kerül forgalomba.

Kedvező árcédulát visel az AOC széles kijelzős újdonsága

Az Aoc egy nagy képátlójú, kifejezetten széles kijelzős monitorral rukkolt elő, amely a költséghatékony megjelenítők piacát veszi célba. A Q2963PQ első ránézésre kissé spártai dizájnnal rendelkezik, viszont ár/érték aránya kifejezetten jó, legalábbis az adatlapon szereplő információk alapján mindenképpen annak tűnik.

A 29 hüvelykes képátlójú kijelző 21:9-es képaránnyal rendelkezik, az általa megjeleníthető színárnyalatok száma pedig 16,7 millió. Noha költséghatékony megoldásról van szó, a panel alapját mégsem TN+Film, hanem IPS technológia adja, így a betekintési szögek szélesek és képminőség tekintetében is ígéretes a helyzet. A panel 2560 x 1080 pixeles natív felbontás, 5 ezredmásodperces válaszidő és 300 cd/m2-es maximális fényerősség mellett dolgozik.

Az új monitor videó bemenetei között egy DVI, egy HDMI (MHL), egy DisplayPort és egy D-Sub port sorakozik, így gyakorlatilag minden fontos csatlakozót megtalálunk, amire csak szükség lehet. Ezekhez természetesen PiP (kép a képben) és PbP (kép a kép mellett) támogatás egyaránt jár, azaz egyidejűleg akár több konfiguráció vagy eszköz képét is meg lehet jeleníteni a kijelzőn. Extraként jár még két darab három wattos beépített hangszóró is.

A gyári állvány az alapvető dönthetőségen kívül semmi egyéb beállítási lehetőséget nem nyújt, de szerencsére van VESA 100 támogatás is a fedélzeten, így a kijelzőt fali konzolra vagy flexibilis karra is felszerelhetjük. A Q2963PQ nem egy csúcsmonitor, de nem is akar az lenni – ezért nem is kerül túl sokba.

Az AOC újdonsága 340 dollár körüli összegért vásárolható meg, méghozzá három év jótállással, ami összességében nem tűnik rossz ajánlatnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward