Kedvező árazású monitorok trióját mutatta be az AOC

A B2-es sorozat új tagjai már 100 eurótól elérhetőek lesznek, és akár 27 colos méretben is megvásárolhatóak.

Kedvező árazású monitorok trióját mutatta be az AOC

Az AOC egyike azoknak a gyártóknak, akik mindenféle kategóriában versenyképes megoldással próbálnak szolgálni a vásárlók számára. És most olyan megoldásokkal állt elő a cég, amik sokak számára jelenthetnek megfelelő megoldást, ha nem szeretnének sokat költeni, de elfogadható képminőségre vágynak.

Három újdonságról számolhatunk most be, és ezeket a cég egyaránt a B2 szériába sorolja. A monitorok eltérő képátlóval érkeztek, de a képességeit tekintve több közös pontot is fel lehet ezek között fedezni. A legszerényebb versenyző 21,5 colos képátlóval szolgál, ez 22B2H néven jött, a közepes méret 23,8 hüvelykes (24B2XH), a legnagyobb modell pedig már 27 colos, szóval aránylag nagyra nőtt, és ez a 27B2H azonosítót viseli.

Galéria megnyitása
AOC 22B2H

Az AOC annak ellenére, hogy alacsony árszabásra törekedett, ügyelt arra is, hogy szépek legyenek a termékek, ezért jobbára kávamentesre tervezte őket, csak alul van egy kicsit vastagabb kerete a megjelenítőknek. Így több is egymás mellé rendezhető, ha arra lenne szükség. És legyen szó bármelyik modellről, ugyanúgy 1920 x 1080 képpontos felbontással dolgoznak, amiből azt is meg lehet állapítani, hogy 16:9-es a képarányuk. A B2 széria mindegyik tagja rendelkezik VESA támogatással, ami külön öröm lehet a felhasználók számára, attól függően, hogy miként szeretnék a kijelzőket használni.

Az AOC 22B2H egy VA technológiás panellel lett szerelve, ellenben a 24B2XH és a 27B2H már IPS technológiás megoldást használ. A képminőség minden esetben megfelelő lesz az árkategóriának, és a betekintési szögekkel egyik megoldásnak sem lesz problémája – 178 fokos tud mind gyári adat szerint. A monitortrió egyaránt 75 Hz-es megjelenítésre képes, ami igazából nem kiemelkedő, de mivel relatíve olcsó eszközökről van szó, jónak tekinthető. A normál 60 Hz-es megjelenítéstől ez is 25 százalékkal jobb – igyekezett kiemelni az AOC.

Galéria megnyitása
AOC 24B2XH

A tervezők mindegyik B2-szériás újdonságot WLED világítással vértezték fel, és a legkisebb modellnél 200 nites fényerővel lehet számolni, míg a nagyobb testvérek már 250 nitre is képesek szükség esetén. A késleltetés értéke érdekes módon a 22B2H modell esetében a legalacsonyabb, az 6,5 ms-t tud, ezzel szemben a 27B2H már csak 8 ms-os értéket nyújt, az AOC 24B2XH pedig kifejezetten lassúnak érződik a specifikáció alapján a 14 ms-mal.

Az AOC itt bevetette a LowBlue és a FlickerFree szemkímélő technológiákat is, az előbbi a káros kékfény, az utóbbi pedig a villódzás elkerülésére szolgál. Ezeknek az eljárásoknak köszönhetően kellemesebb lesz a felhasználói élmény.

Egy VGA és egy HDMI 1.4 csatlakozó került hírünk mindegyik alanyára, tehát DVI például egyáltalán nincs, és DP hely sem került kialakításra. (A drágább modellekhez pedig egyébként gyárilag mellékelve lesz a HDMI kábel.) Extraként viszont a 23,8 és a 27 colos monitorok kaptak 3,5 milliméteres Jack aljzatot, szóval lehet majd hozzájuk fülhallgatót csatlakoztatni.

Galéria megnyitása
AOC 27B2H

Mindegyik monitort lehet dönteni a gyári állványán, de persze ezek túl nagy mozgásteret nem nyújtanak (-3,5/21,5 °). Ha esetleg valakit az energiafelhasználás is érzékenyen érint, akkor az a jó hírünk van, hogy ebből a szempontból is jó választásokról van szó. A legnagyobb, 27 colos modell is csak 22 wattot kér használat közben, a többiek pedig ennél is alacsonyabb energiaigénnyel rendelkeznek.

Az AOC B2 monitorok nagyjából egyszerre kerülnek a boltokba, mindegyiket februártól lehet majd megvásárolni. A 22B2H modell 100 euróba fog kerülni jelen állás szerint, a 24B2XH 110 eurót fog kóstálni, 27B2H monitorért pedig még mindig csak 150 eurót kell majd leszurkolni.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramona YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap