Kedvező árat kapott a WayteQ xTAB-80 (is)

Hazánkban ha a táblagépek értékesítését vesszük górcső alá, akkor szinte kétség sem fér hozzá, hogy a WayteQ nagyon erős versenyző a mezőnyben. Ezt persze annak köszönheti, hogy rendre jó ár-érték arányú készülékekkel jelentkezik.

Kedvező árat kapott a WayteQ xTAB-80 (is)

Hazánkban ha a táblagépek értékesítését vesszük górcső alá, akkor szinte kétség sem fér hozzá, hogy a WayteQ nagyon erős versenyző a mezőnyben. Ezt persze annak köszönheti, hogy rendre jó ár-érték arányú készülékekkel jelentkezik.

A WayteQ xTAB-80 lényegében egy Ramos Pt W16-os, de az európai piacokat kiszolgáló vállalat ebből már nem is csinál titkot. Nemrégiben ugyanis arról számolhattunk be, hogy a két cég között szoros együttműködés jött létre, és a Ramos táblái WayyteQ név alatt fognak megjelenni Európában. Persze ez még nem azt jelenti, hogy a WayteQ csak átmatricázza a gépeket: komoly támogatás jár hozzájuk és a szofterben is bőven benne van a cég keze.

Az xTAB-80 a hardverét tekintve nagyon hasonlít majd a nemrégiben leleplezett xTAB-70w-hez, de azért egy nagy különbség lesz: a kijelző. A 8 hüvelykes újdonság valamivel nagyobb, 1024 x 768 képpontos felbontást, és más képarányt kapott, mint a 7 colos társai, így az apró méretbeli különbség ellenére bőven lehet létjogosultsága ennek is. A megjelenítő az IPS technológiának hála széles betekintési szögekkel rendelkezik, míg a kapacitív multitouch érzékelésnek köszönhetően, akár 5 pontot is képes követni.

A gép lelke egy Amlogic AML8726-M3 lapkakészlet lesz. Ez egy 1 GHz-es Cortex-A9-es magnak és egy 250 MHz-es órajelen üzemelő Mali-400 MP1 grafikus processzornak ad otthont. A készüléknek 512 MB-nyi DDR3-as rendszermemóriával kell gazdálkodnia, az adatok tárolásáról pedig 8 GB-os NAND Flash alapú tárhely segítségével gondoskodik. Ez utóbbit persze bár mikor tovább bővíthetjük microSD kártya behelyezésével, így akár 40 GB is rendelkezésünkre állhat. Az adatkapcsolatok terén is történt némi előrelépés, a Bluetooth-on túl az xTAB-80-ban már támogatott lesz a 802.11n-es WLAN is; de a HSDPA modemet ezúttal is csak utólagos megoldásokkal képes használni. Érdekesség, hogy a táblagépet gyakorlatilag használhatjuk médialejátszónak is, hiszen támogatja az infravörös távkapcsolót, és miniHDMI csatlakozó felület is van rajta, továbbá USB-n támogatott az OTG is, így külső meghajtót is képes kezelni.

A 4200 mAh-es kapacítású akkumulátornak köszönhetően a készülék WLAN kapcsolat mellett 5 órányi videózásra ad lehetőséget, míg ennélkül akár a 20 órás használat sem kizárt. A 212 x 150 x 10 milliméteres és 450 grammos eszköz bekapcsolását követően az Android 4.0.3 köszönti a felhasználókat, így a rendszer frissességére nem lehet panaszunk. Persze már bemutatkozott a 4.1 Jelly Bean is, de ez még annyira friss, hogy hivatalosan a forgalmazó nem beszélt még a frissítésről. A WayteQ xTAB-80 már felkerült a boltok polcaira, az ára pedig 45 ezer forint körül alakul jelenleg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward