Karcsú és elegáns V5-ös sorozatú Acer monitorok

Az Acer nem kevesebb, mint hat új monitort mutatott be, amelyek mind a V5-ös sorozatot erősítik.

Karcsú és elegáns V5-ös sorozatú Acer monitorok

Az új, karcsú kivitelben, lakkfekete műanyag borítással érkező megjelenítők kifejezetten a helytakarékos, elegáns monitorokat kereső felhasználókat veszik célba. A monitor kávája mellett az állvány is lakkfekete borítást kapott, az átlátszó bekapcsoló gomb pedig kéken világít.

A megjelenítők beépített állványa csak a kijelző döntését teszi lehetővé, magasságának állítását és elforgatását nem. Az állvány egyébként speciális gyorskioldó mechanizmussal rögzül a monitorhoz, amit egy pénzérmével kioldhatunk, így a kijelzőt a megfelelő konzol alkalmazása mellett könnyedén falra, illetve nagyobb testre szabhatóságot kínáló tartókonzolra szerelhetjük, hála a VESA 100 x 100-as furatok jelenlétének.

A V5-ös család tagjai között egy 18,5, egy 20, egy 21,5, egy 23, egy 24 és egy 27 hüvelykes képátlójú modellt találunk, amelyek mind-mind LED-es háttérvilágítást és matt TN+Film típusú LCD panelt alkalmaznak. A TN+Film panel jóvoltából a monitorok 170 fokos vízszintes és 160 fokos függőleges betekintési szöget kínálnak, a válaszidő pedig 5 ms-os értéket képvisel. Érdekesség, hogy a 27 hüvelykes modell esetében nem csak TN+Film, hanem VA panellel ellátott változat is rendelkezésre áll, amely 178 fokos függőleges és vízszintes betekintési szöget, 6 ms-os válaszidőt és TN+Film alapú társainál színhűbb, szebb képi megjelenítést kínál (V275HLA).

A külső tápegységgel érkező monitorok közül a 18,5, 20 és 23 colos példányok 250 cd/m2-es fényerősséggel gazdálkodnak, míg a 21,5, 24 és 27 colos modelleknél 300 cd/m2-es fényerősség áll rendelkezésre. A dinamikus kontrasztarány mindegyik monitornál százmillió az egyhez értéket képvisel, a valós kontrasztarányról azonban nem érkezett információ.

Az új megjelenítők D-Sub és DVI videó bemenettel minden esetben rendelkeznek – a 27 hüvelykes példánynál még HDMI videó bemenetet is találunk a csatlakozók között. Az új monitorok egyéb tulajdonságairól a fenti táblázat ad részletesebb tájékoztatást. A fogyasztásról árulkodó értékek persze helyenként kissé furcsának tűnnek.

A V5-ös család tagjainak érkezésére a harmadik negyedév folyamán számíthatunk. Az egyelőre nem derült ki, hogy mennyibe kerülnek majd a család egyes tagjai.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward