Karácsony előtti meglepetés AMD-seknek: Catalyst 13.12 WHQL

Az új driver a Catalyst 13.11 beta v9.5 funkcionalitását kínálja, csak végre WHQL formában.

Karácsony előtti meglepetés AMD-seknek: Catalyst 13.12 WHQL

Az AMD Catalyst 13.11-es eszközillesztő-szoftveréből rengeteg béta kiadás készült – a legutóbbi a Catalyst 13.11 beta v9.5-ös verziószámot viseli. Tulajdonképpen pont ez a driver adja az alapját a Catalyst 13.12-es kiadásnak, amely már nem béta, hanem alaposan letesztelt WHQL változatban érkezik. Természetesen az új driver az eddig megjelent összes Catalyst 13.10 és 13.11 béta driver újításait és hibajavításait tartalmazza – a gyorsulásokkal együtt.

A Catalyst 13.12 minden olyan újítást tartalmaz, ami a Catalyst 13.11 beta v9.5 érkezésével elérhetővé vált. Az előző, Catalyst 13.9-es WHQL kiadáshoz képest a fontosabb változások listája:

[list type="unordered"]

[*]Támogatás az R sorozatú Radeon videokártyákhoz

[*]Jobb multi-GPU skálázódás Call of Duty: Ghosts multiplayer, Splinter Cell Blacklist, Saint Row 4 és Metro Last Light alatt

[*]AMD Enduro profilok XCOM: Enemy Unknown, Need for Speed Rivals, Total War: Rome 2, Battlefield 4, Saints Row 4, Splinter Cell: Blacklist, és FIFA 14

[*]Frame pacing támogatás multi-GPU konfigurációkhoz is, azaz a képkocka-ütemezés hatékonyabban zajlik, így megszűnik a korábban tapasztalható mikro-lag. A javítás 2560 x 1600 pixeles felbontások felett nem működik, csak ha Radeon R7 260X, Radeon R9 290 vagy Radeon R9 290X videokártyával próbálkozunk. Szélesebb körű Frame Pacing támogatás a következő hónap folyamán érkezhet, először csak béta formában.

[/list]

A Catalyst 13.9 WHQL óta jelentkezett pár hiba, ami javításra került:

[list type="unordered"]

[*]Javítás az AMD R9 290X és AMD R9 290 sorozatú videokártyák feketehalálját okozó hibára, ami az esetek többségében valóban gyógyírt jelent a problémára

[*]Javítás a DirectX 9-es alkalmazások összeomlását okozó hibára

[*]A PCI Express buszsebesség többé nem lesz x1-es módra állítva a CrossfireX alapú rendszerek másodlagos videokártyájánál

[*]Megoldás az AMD R9 270X sorozatú videokártyáknál tapasztalható képvibrálásra

[*]A Starcraft alatt jelentkező képhibák javítása

[*]Az Autodesk Investor 2014 alatt jelentkező képhibák javítása

[*]Az S3/S4 állapotból visszatérve többé nem fogadja fekete notebook képernyő az AMD Enduro Technológiájára támaszkodó konfigurációt használókat, ha az alvó rendszerről lecsatlakoztatják a külső monitort.

[*]Javítás a Windows 8 alatt jelentkező hibára, ami a Battlefield 4 összeomlását okozza

[/list]

Az AMD Catalyst 13.12-es eszközillesztő szoftvere az AMD Radeon HD 5000-es sorozatú, vagy újabb videokártyáit és videovezérlőit támogatja, így a legmodernebb asztali és mobil videokártyákhoz, illetve asztali és mobil APU egységekhez is használható. A driver Windows 7, Windows 8 és Windows 8.1-es operációs rendszerekhez érhető el. Egyes esetekben előfordul, hogy a driver az adott rendszerre nem települ – ekkor közvetlenül az adott konfiguráció gyártójának weboldalát kell felkeresni friss eszközillesztő szoftverért.

A Catalyst 13.12 WHQL letöltéséhez ide kell ellátogatni, ahol a jobb oldali oszlopból közvetlenül is letölthető az új driver. Mobil konfigurációk, illetve Windows 7-nél régebbi operációs rendszerek esetében a legördülő menüket tartalmazó részt érdemes használni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward