Kapszula alakú akciókamera, kifejezetten horgászoknak

Az újdonság 1080p-s felvételeket készít akár 150 méteres mélységben is, de vannak rajta infra ledek, sőt, a videót WiFi-n keresztül is tudja továbbítani.

Kapszula alakú akciókamera, kifejezetten horgászoknak

Az akciókamerák piaca rohamos tempóban növekszik: ezek a pici, rendszerint meglehetősen strapabíró kamerák rengeteg helyzetben jöhetnek jól, így abszolút nem meglepő, hogy rajonganak értük a vásárlók. Noha a klasszikus akciókamerák szinte mindenre jók, azért vannak olyan helyzetek, amikor speciális, az adott környezet és felhasználási mód sajátosságainak maximálisan megfelelő termékre van szükség. Ilyen termék például a GoFish Cam, ami egy szokatlan, kapszulára emlékeztető fekete ház formájában érkezik, célja pedig az, hogy a horgászok tanulmányozhassák, mely haltípusok milyen csalira hogyan reagálnak. Sőt, szerencsés esetben akár azt is megmutathatják ország-világnak – illetve a YouTube hatalmas nézőtáborának –, miként akadt horogra legutóbbi rekordnagyságú fogásuk.

A GoFish Cam ugyan nem az első és egyetlen olyan megoldás, ami speciálisan a horgászokat célozza, viszont számos olyan dolgot bevet, amelyek miatt riválisai fölé nőhet. A kompakt kapszula egyik vége a horgászbot felől érkező damilra csatlakozik, a másik végén pedig maga a horog helyezkedik el, természetesen megfelelő hosszúságú damil közbeiktatásával. A kamera házán egy "uszony" is található, ami stabilizátorként működik, a ház pedig kellően áramvonalas – már amennyire ezt a lehetőségek engedik. A kamera szükség esetén bójaként is funkcionálhat: fenekező horgászatnál a súlyt a kamera mögött kell elhelyezni, így a horog és a kamera is felfelé fog nézni.

A pici kamera háza 150 méteres mélységig vízálló, belsejében pedig elég komoly hardver lapul. A rendszer 1080p-s felvételek rögzítésére képes, amelyeket microSD memóriakártyára rögzít – akár 32 GB-os memóriakártyát is használhatunk. A lencse 170 fokos látószöggel rendelkezik, a felvételek továbbítását pedig WiFi kapcsolaton keresztül egyszerűen és gyorsan megoldhatjuk, hála az eszközhöz tartozó okostelefonos alkalmazásnak. A GoFish Cam egyetlen teljes akkumulátortöltés hatására négyórányi üzemidőt kínál, ami a legtöbb esetben bőségesen elegendő lehet. Extraként a kapszula elejére még infraledes világítást is elhelyeztek, így kedvezőtlen fényviszonyok esetén, vagy akár este is készülhetnek látványos videók – már ha nem túl zavaros a víz.

A GoFish Cam csapata jelenleg egy kickstarteres kampány keretén belül próbálja összegyűjteni a termék gyártásához és forgalmazásához szükséges összeget: a cél 55 000 dollár, amiből már most megvan ~20 000 dollár, pedig még 34 napig lehet támogatni a projektet. Ha minden a terveknek megfelelően halad, a GoFish Cam jövő februárban válik elérhetővé. A támogatók jelenleg 115 dollárért juthatnak hozzá az első kamerákhoz. A csapat szerint a végleges termék kisebb és kompaktabb lesz, mint a lenti videón látható prototípus.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward