Kaphatóak az MSI rettentően erős, Mac Próra hasonlító PC-i

A 3999 dolláros csúcsmodell Core i7-6700K processzorral, 32 GB-nyi rendszermemóriával és két darab GeForce GTX 980-as MXM modulllal kerül az üzletek polcaira.

Kaphatóak az MSI rettentően erős, Mac Próra hasonlító PC-i

Az MSI Vortex névre keresztelt termékével néhány hete már megismerkedhettünk, most viszont eljött a pillanat arra, hogy a termék kereskedelmi forgalomban is szerencsét próbáljon.

A Mac Pro asztali munkaállomásra hasonlító MSI Vortex belseje nagyon erős hardvert rejt, a 6,5 literes ház tetején pedig egy speciális ventilátor generál némi légörvényt, így a ház aljáról friss levegő szivárog be, a ház tetején pedig távozik az örvény – innen a Vortex név. A szellőzést egyébként rendkívül ötletesen oldották meg, ugyanis a ház alján keresztül viszonylag hatékonyan áramlik be a hideg levegő, a ház tetején pedig három szellőzőn keresztül távozik a meleg, és a hűtési folyamat összességében meglehetősen halk. Az MSI szerint a Vortex a legtöbb átlagos asztali számítógépnél halkabban működik, ugyanis üresjáratban 22 dB(A) alatti zajszintre lehet számítani, de a termék maximális terhelés alkalmával sem zajosabb 37 dB(A)-nél. Ez azért komoly fegyvertény, hisz nem kispályás hardver lapul odabenn.

A kifejezetten hardcore játékosoknak szánt, de virtuális valósághoz is kiválóan alkalmazható MSI Vortex kétféle kivitelben lesz elérhető. Az erősebbik, SLI002 típusjelzéssel ellátott modell két darab 8 GB-os GeForce GTX 980-as MXM modult rejt, amelyek természetesen SLI módban üzemelnek. A gyengébbik, azaz az SLI-011-es példány két darab 3 GB-os GeForce GTX 960-as videokártyával dolgozik, természetesen ugyancsak SLI üzemmódban. A processzor szerepét mindkét esetben egy Skylake alapú négymagos Core i7-6700K egység tölti be, amihez a gyengébbik konfigurációban 16 GB-nyi, az erősebbikben pedig 32 GB-nyi DDR4-2133 MHz-es So-DIMM rendszermemória társul. So-DIMM foglalatokból egyébként a gyártói weblap szerint négy van az alaplapon. Az adatok tárolásáról két darab 128 GB-os M.2-es NVMe SSD gondoskodik, amelyek RAID 0 módban dolgoznak, de rajtuk kívül egy 1 TB-os, 7200 RPM-en dolgozó SATA merevlemez is lapul a házban. A tápellátást mindkét esetben egy 450 wattos, 80Plus Gold minősítéssel rendelkező tápegységre bízzák.

A rendhagyó dizájnnal érkező ház kapott némi RGB LED alapú világítást is, amelynek aktuális színe 16,7 millió színárnyalat közül választható ki a mellékelt Dragon Center alkalmazáson keresztül, amihez egyébként okostelefonos app is kapcsolódhat. A vagány ház hátulján rengeteg csatlakozót találunk. Van itt két darab Thunderbolt 3 port, amelyek USB 3.1 Type-C csatlakozók formájában érhetőek el, de kapunk négy darab USB 3.0-s csatlakozót, illetve két darab Gigabites Ethernet portot is – utóbbiak Killer Gaming Network E2400-as vezérlőkhöz kapcsolódnak. A videó kimenetek között két darab HDMI 1.4-es és két darab Mini DisplayPort 1.2-es csatlakozó sorakozik, a vezeték nélküli kommunikációs feladatokat pedig egy Killer Wireless-AC 1535-ös kártya látja el – természetesen 867 Mbps-os 802.11ac WiFi és Bluetooth 4.1-es támogatással.

Az erős apróságok persze nem lesznek olcsóak. Az erősebbik példány, vagyis a Vortex G65 SLI-002 ára 3999 dollár, a Vortex G65 SLI-011-ért pedig 2199 dollárt kérnek el. Már mindkét konfiguráció elérhető kereskedelmi forgalomban, és mindkettőre két év jótállást vállal a gyártó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward