Kaphatóak a Corsair Accelerator Series SSD-i

A Corsair illetékesei örömmel jelentették be, hogy mától elérhetőek a vállalat Accelator Series családjába tartozó SSD meghajtói, amelyek kifejezetten hibrid HDD-SSD rendszerek építéséhez készültek. Az újdonságok segítségével költséghatékonyan növelhető a rendszer teljesítménye, ugyanis a viszonylag kis adattároló kapacitású SSD meghajtókat írási/olvasási gyorsítótárként használva gyorsabban bootol a rendszer, gyorsabban indulnak az alkalmazások, ezáltal rugalmasabbá, rezponzivabbá válik az adott PC – ezek által összességében érezhetően javul a felhasználói élmény.

Kaphatóak a Corsair Accelerator Series SSD-i

A Corsair illetékesei örömmel jelentették be, hogy mától elérhetőek a vállalat Accelator Series családjába tartozó SSD meghajtói, amelyek kifejezetten hibrid HDD-SSD rendszerek építéséhez készültek. Az újdonságok segítségével költséghatékonyan növelhető a rendszer teljesítménye, ugyanis a viszonylag kis adattároló kapacitású SSD meghajtókat írási/olvasási gyorsítótárként használva gyorsabban bootol a rendszer, gyorsabban indulnak az alkalmazások, ezáltal rugalmasabbá, rezponzivabbá válik az adott PC – ezek által összességében érezhetően javul a felhasználói élmény.

Az Accelerator Series családban jelenleg háromféle SSD meghajtót találunk, amelyekre egyformán három év garancia vonatkozik. Az újdonságok nem csak olyan rendszerekben használhatóak, amelyekhez jár valamiféle SSD gyorsítótárazó technológia – mint például az Intel Smart Response Technology a Z68-as alaplapoknál – hanem olyan rendszerekben is, amelyeknél semmi ilyesmi nem áll rendelkezésre. Utóbbiaknál az NVELO Dataplex névre keresztelt gyorsítótárazó szoftvere végzi a munka oroszlánrészét, azaz segít a HDD-SSD hibrid konfiguráció gyorsításában. Az új SSD meghajtók és a hozzájuk tartozó NVELO Dataplex szoftver Windows 7 és Windows 8 operációs rendszerekkel egyaránt használhatóak.

A SATA 3 Gbps-os csatolófelülettel és 2,5 hüvelykes formátummal érkező SSD-k kétmillió üzemórán át képesek meghibásodás nélkül működni. A termékek egymástól eltérő írási- és olvasási sebességeket kínálnak – a

pontos értékeket az alábbi felsorolás összegzi.

[list type="unordered"]

[*]30 GB-os modell: 270 MB/s-os maximális folyamatos olvasási- és 240 MB/s-os maximális folyamatos írási sebesség.

[*]45 GB-os modell: 280 MB/s-os maximális folyamatos olvasási- és 260 MB/s-os maximális folyamatos írási sebesség.

[*]60 GB-os modell: 280 MB/s-os maximális folyamatos olvasási- és 260 MB/s-os maximális folyamatos írási sebesség.

[/list]

A 30 GB-os példány 69 dollárba, a 45 GB-os változat 84 dollárba, a 60 GB-os Accelerator SSD meghajtó pedig 99 dollárba kerül, legalábbis a gyártó hivatalos közleménye szerint. Érdekesség, hogy a Corsair online webshopjában az említett összegeknél drágábban juthatunk az Accelerator sorozat tagjaihoz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward