Kapható az EVGA GeForce GTX 980 Ti VR Edition sorozata

Az új videokártyák egy speciális, 5,25 hüvelykes külső bővítőhelyre érkező kiegészítőt kaptak, ami egy HDMI 2.0-s kimenetet és két USB 3.0-s portot kínál.

Kapható az EVGA GeForce GTX 980 Ti VR Edition sorozata

Az EVGA speciális, kifejezetten Virtual Reality rendszerekhez készített GeForce GTX 980 Ti videokártyáját a CES 2016 alkalmával már szemügyre vettük, azóta viszont sok víz lefolyt a Dunán, így eljutottunk az új videokártya kereskedelmi forgalomban történő megjelenéséig. Az EVGA újdonságának dobozán természetesen a GeForce GTX VR Ready logó is jelen van – ezt a programot az Nvidia indította, célja pedig az, hogy a vásárlók egyértelműen el tudják dönteni, az adott videokártya vagy komplett konfiguráció jó választás-e, ha a felhőtlen VR élmény elérése a cél.

A GeForce GTX 980 Ti VR Edition alapjait tekintve egy teljesen átlagos GeForce GTX 980 Ti videokártya, amely 2816 CUDA maggal dolgozik, 384-bites memória-adatsínjére pedig 6 GB-nyi GDDR5-ös VRAM kapcsolódik. A GPU a referencia értékeknek megfelelően 1000 MHz-es alap- és 1076 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag-órajeleket alkalmaz, GDDR5-ös memóriachipjei pedig 7010 MHz-es effektív órajelen dolgoznak.

Az új videokártya némileg módosított nyomtatott áramköri lapot használ, amelyre azért volt szükség, hogy a tartozékként mellékelt 5,25 hüvelykes bővítőkeret kényelmesen, házon belül csatlakozhasson rá. A NYÁK hátsó sarkában egy Mini HDMI 2.0-s videó kimenet sorakozik, ami az 5,25 hüvelykes előlapi bővítő kerethez kapcsolható, de a keret két USB 3.0-s portot is kapott, amelyek az adott alaplap előlapi USB 3.0-s kivezetéséhez csatlakoznak. Szerencsére, ha az adott alaplapon éppen nincs szabad USB 3.0-s előlapi kivezetés, akkor akár külön kapható PCI Express x1-es bővítőkártya is bevethető, hisz ilyen kártyák is léteznek. Az 5,25 hüvelykes bővítőhelyre passzoló kiegészítő jóvoltából kényelmesen és gyorsan beüzemelhető a VR Headset, viszont a megoldásnak van egy hátránya is: olyan számítógépház kell hozzá, amely rendelkezik legalább egy szabad 5,25 hüvelykes bővítőhellyel.

Az új videokártya hűtés tekintetében kétféle kivitelben érkezik: az egyik a gyári referencia hűtőt, a másik pedig egy egyedi tervezésű, két ventilátorral ellátott ACX 2.0+ hűtőt használ – utóbbi természetesen halkabban és hatékonyabban dolgozik, mint a gyári megoldás. Mindkét videokártya 6+2 fázisú VRM áramkörrel dolgozik, stabil tápellátásukhoz pedig ez hattűs és egy nyolctűs PCI Express tápkábelre van szükség.

A gyári hűtéssel ellátott változat az EVGA webshopjában már feltűnt, ahol 699,99 dollárba kerül. Érdekesség, hogy az aktuális kínálatban az ACX 2.0+ hűtéssel ellátott példány is 699,99 dolláros listaáron szerepel, viszont még nem kapható. Mindkét videokártyára 3 év gyártói jótállás vonatkozik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward