Kapható a WD 1 TB-os VelociRaptor merevlemeze

A Western Digital bemutatta eddigi legnagyobb adattároló kapacitású VelociRaptor merevlemezét, amely hatalmas sebességet kínál a professzionális felhasználók és a nagy teljesítményre vágyó átlagfelhasználók számára.

Kapható a WD 1 TB-os VelociRaptor merevlemeze

A Western Digital bemutatta eddigi legnagyobb adattároló kapacitású VelociRaptor merevlemezét, amely hatalmas sebességet kínál a professzionális felhasználók és a nagy teljesítményre vágyó átlagfelhasználók számára.

Az újdonságot a gyártó kifejezetten nagyteljesítményű asztali számítógépekhez, Mac konfigurációkhoz és munkaállomásokhoz kínálja, amelyeknél fontos a nagy teljesítmény és a rendelkezésre álló adattároló kapacitás közötti minél jobb egyensúly. Az új VelociRaptor merevlemez a nap 24 órájában, a hét minden napján képes helytállni a nagy teljesítményt igénylő terheléseknek, legyen szó videó vágásról, vagy digitális tartalomkészítésről és menedzsmentről. A friss VelociRaptor merevlemez kiváló írási és olvasási teljesítménnyel áll a felhasználók rendelkezésére, emellett a korábbinál nagyobb adattároló kapacitást is kínál, ami pozitívum a profik számára.

Az új termék a 250 GB-os és 500 GB-os társaihoz hasonlóan 2,5 hüvelykes formátummal érkezik, és IcePack házat is alkalmaz, amely a HDD hatékony hűtéséről gondoskodik. Utóbbinak köszönhetően a 2,5 colos merevlemez végül 3,5 colos formátumban kerül az üzletek polcaira. A 147 x 101,6 x 26,1 milliméteres mérettel és 500 grammos súllyal rendelkező merevlemez SATA 6 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódik az adott rendszer alaplapjához. A HDD a szokásos 10000 RPM-es fordulatszámon üzemel, gyorsítótárának mérete pedig 64 MB. Az újdonság üresjáratban 30 dB-es, terhelés közben pedig 37 dB-es zajszint mellett üzemel, hála a hatalmas üzemi fordulatszámnak. A friss VelociRaptor alvó módban 1,1 wattot, üresjáratban 4,2 wattot, írás és olvasás alkalmával pedig 5,1 wattot fogyaszt. Az 1 TB-os újdonság természetesen a 4K-s szektorméretre támaszkodó Advanced Format technológiát alkalmazza.

Az új VelociRaptor természetesen rendelkezik RAFF (Rotary Accelleration Feed Forward) támogatással, ami optimális működést és teljesítményt biztosít rezgésre hajlamos, több HDD-t tartalmazó házban is. A NoTouch Ramp Load technológia jóvoltából a merevlemezfejek soha nem érnek hozzá a HDD koronghoz, így kevésbé használódnak el a fejek és a HDD korongok, plusz biztonságosabban is szállítható az adattároló.

Az 1 TB-os modell társaihoz hasonlóan öt év garanciával rendelkezik. Az újdonság 319,99 dollárba kerül, míg az 500 GB-os modellért 209,99 dollárt, a 250 GB-os példányért pedig 159,99 dollárt kell letenni az asztalra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward