Kapható a Corsair két új folyadékhűtő szettje

A Corsair Hydro Series családjában végre hivatalosan is elérhetővé vált a két legújabb modell, amelyek várható érkezéséről már hetek óta tudunk. A Hydro Series H80-as modell egy egyszerűbb, kisebb méretű hőleadó radiátorral érkezik, amelynek két oldalán 1-1 120 mm-es ventilátor teljesít szolgálatot, míg társa, a Hydro Series H100-as modell, amely a felsőkategóriás folyadékhűtő rendszerek piacán próbál majd labdába rúgni, egy ugyancsak két ventilátorral ellátott, de már sokkal nagyobb hőleadó felületet kínáló radiátort alkalmaz.

Kapható a Corsair két új folyadékhűtő szettje

A Corsair Hydro Series családjában végre hivatalosan is elérhetővé vált a két legújabb modell, amelyek várható érkezéséről már hetek óta tudunk. A Hydro Series H80-as egy egyszerűbb, kisebb méretű hőleadó radiátorral érkezik, amelynek két oldalán 1-1 120 mm-es ventilátor teljesít szolgálatot, míg társa, a Hydro Series H100-as modell, amely a felsőkategóriás folyadékhűtő rendszerek piacán próbál majd labdába rúgni, egy ugyancsak két ventilátorral ellátott, de már sokkal nagyobb hőleadó felületet kínáló radiátort alkalmaz.

Kezdjük a sort a H80-as példánnyal. Ez a szett egy 120 x 152 x 38 mm-es mérettel rendelkező hőleadó radiátort tartalmaz, amelynek elején és hátoldalán egy-egy 120 mm-es átmérőjű légkeverő lapul. A ventilátorok alacsony zajszintet garantáló módban 1300-as, kiegyensúlyozott módban 2000-es, míg maximális hűtőteljesítményt kínáló módban 2500-as percenkénti fordulatszámon üzemelnek. A légkeverők 46 CFM és 92 CFM közötti levegőmennyiség megmozgatására képesek, zajszintjük pedig 22 dB(A) és 39 dB(A) között helyezkedik el, természetesen üzemmódtól függően.

A rendszerhez tartozik egy folyadékhűtő blokk is, amelyet Socket AM2/AM2+/AM3-as AMD, valamint LGA-775/1155/1156/1366/2011-es Intel processzorfoglalatokra egyaránt fel lehet szerelni. A folyadékhűtő blokk rézből készül, mikro csatornákkal rendelkezik és tartalmaz egy vízpumpát is. A kompakt szerkezet tetején egy nyomógombot is elhelyeztek a mérnökök, amellyel a ventilátorok üzemmódját lehet megváltoztatni, méghozzá a fentiekben már ismertetett módok szerint. Az éppen aktív profilról a LED-es visszajelző-rendszer tájékoztat minket.

A másik szett, azaz a Hydro Series H100-as komplett folyadékhűtő rendszer ugyanolyan hűtőventilátorokat alkalmaz, mint H80-as társa, sőt, a hűtőventilátorok esetében ugyanazok az üzemmódok érhetőek el. Az üzemmódok között ennél a rendszernél is a folyadékhűtő blokkot és a szivattyút tartalmazó kompakt blokk tetején elhelyezett nyomógombbal válthatunk, az aktív üzemmódról pedig itt is LED-es visszajelző-rendszer tájékoztat minket. A H100-as modell H80-as társához hasonlóan alkalmazható a napjainkban az átlagfelhasználók által használt processzorfoglalatokhoz, valamint még az LGA-2011-es megoldásokhoz is passzolnak, amelyek hivatalosan még meg sem jelentek.

A két szett között a legfontosabb különbség a hőleadó radiátor méretében keresendő. A H100-as modell 122 x 275 x 27 mm-es mérettel érkezik, így csak olyan házakban alkalmazható, amelyek képesek a 240 mm-es hőleadó radiátorok fogadására. Ettől a különbségtől eltekintve a H100-as szett megegyezik H80-as társával.

A H80-as és H100-as komplett folyadékhűtő rendszerek összeszerelve és hűtőközeggel feltöltve kerülnek forgalomba, gyakorlatilag felhasználó általi karbantartást egyáltalán nem igényelnek. Az újdonságok a korábban bemutatott Corsair Link technológiával is kompatibilisek, amely a hardveres és szoftveres rendszerek együttműködésével lehetőséget ad a hűtőrendszer különböző paramétereinek monitorozására (szivattyú- és ventilátor fordulatszám, hűtőközeg hőmérséklet, stb...). A Corsair Link technológiával kapcsolatban bővebb információk itt találhatóak.

A most már hivatalosan is piacra dobott Hydro Series H80-as szett 109 dollárba, míg H100-as társa 119 dollárba kerül. Mindkét komplett folyadékhűtő rendszerre öt év garanciát vállal a Corsair.

További információk:

[list type="unordered"]

[*]Corsair Hydro Series H80

[*]Corsair Hydro Series H100

 

[/list]

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward