Kapható a Computexen bemutatott legérdekesebb PC ház

Az In Win S-Frame extrém formavilággal büszkélkedik, oldallapjai pedig edzett üvegből készültek, így alaposan kiemelkedik a számítógépházak szürke kínálatából.

Kapható a Computexen bemutatott legérdekesebb PC ház

Az extravagáns számítógépházairól híres In Win az idei Computex alkalmával egy meglehetősen fura, kifejezetten rendhagyó dizájnnal rendelkező számítógépházat mutatott be, amely az S-Frame nevet viseli. A különleges számítógépház a gyártó bejelentése szerint a napokban hivatalosan is elrajtolt, így már megvásárolható – néhány webáruház kínálatában már fel is tűnt.

Az S-Frame különlegessége, hogy az alapját adó alumíniumszerkezetet egy két négyzetméteres alumíniumtáblából vágják ki, természetesen CNC megmunkálással. Maga az alumíniumtábla 4 milliméter vastag, a végső, néhol "S" betűre hasonlító formát pedig kézi hajtogatással alakítják ki a kivágott darabból. A precízen megmunkált lapot összesen tizenötször hajlítják meg, míg kialakul a fenti képen látható forma.

Az 560 x 360 x 755 milliméteres mérettel rendelkező ház 17,41 kilogrammot nyom a mérlegen, oldallapjai pedig nem alumíniumból, hanem edzett üveglapokból állnak. A látványos kialakítással rendelkező nyitott számítógépház belsejében ATX vagy microATX formátumú alaplap helyezhető el, de nem szokványos módon, hanem 90 fokkal elforgatva, így a hátlapi portok felülre, a ház tetejére kerülnek.

A tápegység a ház hátulján, felül kapott helyet, méghozzá felfelé néző elrendezésben. A különböző meghajtókat négy bővítőhely fogadja – ezekben 2,5 hüvelykes vagy 3,5 hüvelykes meghajtók egyaránt elférnek.

Az új számítógépház 8 PCI slottal rendelkezik, a bővítőkártyák számára pedig 340 milliméternyi helyet kínál. Egy-egy bővítőkártya maximum 160 milliméter magas lehet. Processzorhűtőből akár 195 milliméter magas példányt is elszállásolhatunk odabent, tápegységből pedig maximum 220 milliméter hosszú modell fér el az S-Frame-ben.

Mivel nyitott számítógépházról van szó, a meleg levegő felül gond nélkül eltávozik, de a folyamatot igény szerint fel is gyorsíthatjuk: a ház alján kialakított konzolra három darab 120 milliméteres átmérőjű ventilátor szerelhető. Ide persze folyadékhűtő rendszerhez tartozó hőleadó radiátort is be lehet építeni, amelynek vastagsága a rendelkezésre álló hely alapján akár 135 milliméter is lehet.

Az extrém, igényesen megtervezett és legyártott számítógépház természetesen előlapi portokat is kapott, igaz, ezek nem az előlapon, hanem a ház oldalán találhatóak. A csatlakozók között mikrofon bemenet, fejhallgató kimenet, illetve négy darab USB 3.0-s port sorakozik.

Az In Win az első adag S-Frame számítógépházat számozottan értékesíti – a PC házak számozása 1-től 500-ig terjed. A rendelkezésre álló információk szerint 799 dolláros listaár tartozik a termékhez, ami nem kevés – de persze az S-Frame sem egy átlagos PC ház.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward