Kamerával felszerelt drónokat gyárthat a GoPro?

Az újdonságok új szintre emelhetik a privát akcióvideók készítőinek lehetőségeit.

Kamerával felszerelt drónokat gyárthat a GoPro?

A GoPro akciókamerái meglehetősen népszerűek a felhasználók körében: a kissé borsos árcédulát viselő akciókamerákat extrém sportokban szokták használni, de olyanok is akadnak, akik mindennapi közlekedés alkalmával erősítik fel kerékpárjukra, vagy éppen bukósisakjukra valamelyik GoPro modellt.

A cég a The Wall Street Journal értesülései szerint hamarosan egy újabb területre is betörhet. Napjainkban egyre több olyan ütőképes drónnal találkozhatunk, amelyek képesek nagyfelbontású videó rögzítésére – ha hihetünk a friss pletykáknak, hamarosan a GoPro is kínálhat ilyen drónt, illetve drónokat. A cég a siker érdekében valamelyik ODM céggel állhat össze, aki leszállíthatja azokat a több rotorral ellátott drónokat, amelyekre aztán felszerelhetjük új vagy meglévő GoPro kameránkat. Az egyelőre nem világos, hogy a végső termék beépített GoPro kamerával érkezik-e, vagy levehető példánnyal – utóbbi talán vonzóbb választás lehetne, ha vásárlói szemmel nézzük a kérdést, így ugyanis a kamerát akár sisakra vagy kerékpárra is rögzíthetnénk, ha éppen nem a drónon használjuk.

Sajnos a témával kapcsolatban egyelőre meglehetősen kevés információ áll rendelkezésre. A források szerint a GoPro kamerával felvértezett drónok várhatóan a következő év végén, valamikor a nagy karácsonyi vásárlási láz előtt kerülhetnek az üzletek polcaira, áruk pedig 500 és 1000 dollár között helyezkedhet el.

Érdekesség, hogy pont a napokban röppent fel a hír, hogy az FAA, azaz az amerikai légügyi hatóság a drónok "vezetésének" szigorítását szeretné kezdeményezni, igaz, a tervezet jelenleg csak a kereskedelmi céllal használt drónokra terjed ki. Ennek értelmében a drón kezelőjének rendelkeznie kéne repülővezetői tapasztalattal, plusz be kéne tartania egy sor szabályt – például nem vihetné 120 méternél magasabbra a repülő szerkezetet, nem repülhetne éjjel és a drón látótávolságon kívülre sem kerülhetne. Ez persze csak tervezet, ami a kereskedelmi felhasználásra szánt komolyabb drónokat érintheti, ha elfogadják – az átlagfelhasználókat nem érinti. Egyelőre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward