Kamerák kereszttüzében a Pixel C

A Pixel C egy olyan táblagép, amit a Google valószínűleg a Microsoft Surface ellen szeretne bevetésre küldeni. A gép az ünnepi szezonban érkezik.

Kamerák kereszttüzében a Pixel C

A Google a két új Nexus okostelefon mellett egy friss táblagépet is leleplezett. A Pixel C is ebben az évben fog kereskedelmi forgalomba kerülni, a vállalat a tervek szerint az ünnepi szezon ideje alatt indíthatja útnak.

Mivel ez a tablet a Pixel termékvonalat erősíti, valószínűleg mindenki azonnal arra asszociál majd, hogy a Chrome OS operációs rendszer teljesít rajta szolgálatot, és így mindenki tévedni fog. A Pixel C táblagépen az Android lesz jelen, méghozzá a legfrissebb kiadás, a 6.0-s verziószámmal illetett Marshmallow. Mivel itt nem egy Nexus modellről van szó, pontosan nem lehet tudni, hogy miként áll majd a frissítésekhez. A megjelenítője különleges képaránnyal rendelkezik, amit már a 2560 x 1800 képpontos felbontás is remekül tükröz. A felhasznált panel egyébként 10,2 hüvelykes, így 308 PPI-s pixelsűrűségről beszélhetünk, ami figyelemre méltó. Ráadásul egészen magas fényerővel dolgozik, akár az 500 nitet is képes elérni, tehát közvetlen napsütésben is jól olvasható marad.

Az ígéretes konstrukció egészen elképesztő sebességgel lendül majd mozgásba, főleg akkor, ha valamilyen grafikus terhelésnek lesz kitéve. A Pixel C belsejében az Nvidia Tegra X1 központi chip fedezhető fel, mely a big.LITTLE architektúra révén tökéletes harmóniában állít csatasorba négy-négy Cortex-A57 és A53 processzormagot, valamint egy Maxwell alapokkal rendelkező GeForce ULP grafikus egységet – ez 256 feldolgozóval van ellátva. Rendszermemória tekintetében sem lehet ok különösebben panaszra, ugyanis 3 GB-tal felvértezve érkezik a Google új reménysége. A háttértárat figyelembe véve két különböző változatból választhatnak majd az érdeklődők: a Pixel C megrendelhető lesz 32 GB-tal, de szükség esetén akár 64 GB-os tárkapacitással is szolgálhat. Arról nem beszéltek, hogy bővítési lehetőség lesz-e, viszont már ennek a gépnek peremén is C-típusú USB 3.0 csatlakozó felület figyelhető meg, szóval a Google tényleg minden újdonságánál a friss szabványnak hódol.

A készüléket vélhetően a Microsoft Surface ellen szeretné harcba küldeni a Google, ennek megfelelően még egy billentyűzet is készül mellé. A gombsor sajnos nem dokkolható, hanem Bluetooth-szal kapcsolódik a Pixel C-hez, de állítólag a mágneses a rögzítése kényelmesen hordozhatóvá, illetve használhatóvá teszi. Van rajta egy felhajtható rész, ami ideális szögben tartja majd a táblát az írás során – 100 és 135 fok között lehet variálni a dőlésszögét. Az egyes billentyűk mérete 18,8 milliméter, ami szinte ideális, hiszen a Google elmondása alapján a noteszgépek klaviatúráját átlagosan 19 mm-es gombok alkotják.

A Pixel C forgalmazása nem tudni, hogy mikor veheti kezdetét, de az árazására már fény derült. A 32 GB-os modellért kereken 500 dollárt kell majd leszurkolnia a vásárlóknak, a kétszer nagyobb szabad hellyel szolgáló megoldásnak pedig 100 dollár lesz a felára, tehát 600 dolláros összeg szerepelhet az árcéduláján. A Bluetooth-os billentyűzet nem része a csomagoknak, ezért 150 dollárt kell majd hátrahagyni a kasszánál, ami bizony nem egy szerény összeg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward