Kamerák kereszttüzében a következő BlackBerry csúcsmodell

Immáron fotók és videók is tanúskodnak a BlackBerry A10 létezéséről. 

Kamerák kereszttüzében a következő BlackBerry csúcsmodell

A BlackBerrynél a BlackBerry 10 rendszer érkezése óta, szinte minden hónapban jön egy új modell, vagy legalábbis felbukkan egy eddig be nem jelentett masina. Ezúttal a korábbi pletykák sztárja, az A10 került lencsevégre, de nem csak fotók, hanem videó formájában is.

A működés közben megörökített BlackBerry A10 az eddigi információink szerint a következő zászlóshajó szerepét fogja betölteni. Ezt erősítik az eddig ismert specifikációk is, hiszen a jelenlegi csúcsragadozót, a Z10-et szinte mindenben überelni fogja. Az mostani 4,2 hüvelykes megjelenítő szerepét egy jóval nagyobb panel vette át, itt már nagyjából 5 collal van dolgunk - néhány pletyka Super AMOLED-ről is említést tesz. Érdekesség viszont, hogy a felbontásban nem lesz előrelépés: 1280 x 720 képpontra számíthatunk (a Z10 1280 x 768-as), pedig az Androidos vetélytársak már Full HD-vel kecsegtetnek (persze lássuk be, hogy sokszor elég feleslegesen).

A belbecs viszont biztos nem fog csalódást okozni senkinek, ugyanis már eddig is szépen mozgott a BlackBerry 10, most viszont a kétmagos lapkát egy hasonló felépítésű, de négy magot sorakoztató variáns váltja. Az 1,5 GHz-es Snapdragon S4 Pro chip Krait magjai és az Adreno 320 grafikus processzora vélhetően új távlatokat nyit meg a BlackBerryn. Ismert még a rendszermemória kapacitása, ami ezúttal is, mint eddig mindegyik BB10-es gépnél, 2 GB, valamint a főkamera felbontása - a BlackBerry A10 8 megapixellel és Full HD videókkal dolgozik.

Az operációs rendszert tekintve, ezen már a BB10.2 dolgozik majd. A BlackBerry A10 szakít az elődjének kialakításával. Míg a Z10 esetében szimmetrikusan helyezték el a kijelzőt, itt felül már szinte semmi nincs. A videócsevegéseket lehetővé tevő kamerát és a hangszórót egy vékony perembe foglalták, alul viszont továbbra is megmaradt az elkülönülő, szélesen lekerekített sáv, mint ahogy azt a Z10-nél megfigyelhetjük.

A BlackBerry A10 az eddigi szóbeszédek alapján valamikor az év végén kerülhet a boltok polcaira. A fejlesztések a hardvert tekintve szemmel láthatóan jól állnak, valószínűleg már a tesztelés folyik, így talán a vártnál jobban haladnak a munkálatok, és a következő hónapokban lehullhat a lepel hivatalosan is a gépről.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward