Kamerák előtt pózolt az első Tegra 4-es tablet

A Toshiba AT10LE-A-t egy külföldi blognak sikerült lencsevégre kapnia a megjelenése előtt.

Kamerák előtt pózolt az első Tegra 4-es tablet

Az Nvidia már az év első technológiai kiállításán leleplezte az idei csúcslapkáját, de a Tegra 4 névre hallgató megoldás még nem került kereskedelmi forgalomba. Hivatalos információink azzal kapcsolatban, hogy az első bemutatóra mikor kerülhet sor, és hogy egyáltalán mely készüléké lesz a megtiszteltetés, egyelőre nincs.

Azt viszont már biztosra vehetjük, hogy az egyik jelentkező a Toshiba képeken látható megoldása lesz. Az AT10LE-A-nak viszont biztosan kapkodnia kell magát, ha elsőként szeretne bemutatkozni. A pletykák szerint olyan vetélytárs is akad, mint például a HP, aki SlateBook 10 X2 néven dobhat piacra az Nvidia chipjével szerelt masinát. Az újdonságokban egy közös tulajdonság már biztos lesz, mégpedig hogy a Google operációs rendszerével, az Androiddal karöltve kerülnek bevetésre.

Sajnos a Techblog részletes specifikációt nem közölt, így csak néhány tulajdonsággal lehetünk tisztába. A jelek szerint a Tegra 4 Cortex-A15 processzormagjainak órajele 1,8 GHz lesz, és az eszköz egy megszokott, érintésérzékeny 10,1 hüvelykes kijelzővel kerül a boltok polcaira. Továbbá a képek tanúsága szerint van microSD bővítési lehetőség, mini-HDMI csatlakozó aljzat, USB felület, és 3,5 mm-es jack dugóval is megbirkózik, ha pedig nem közvetlen "befecskendezéssel" hallgatnánk a zenéinket vagy mást, akkor egy sztereó hangszórópáros áll munkába.

Érdekesség, hogy a fémmel nem fukarkodó tablet dokkolható billentyűzetnek sem lesz híján, de ez nem az Asus Transformerektől megszokott formán illeszkedik. Ebből arra következtethetünk, hogy a hagyományos értelemben vett notebook formátumot nem tudja felvenni az Android 4.2 Jelly Beant futtató készülék. Ez a könnyebb hordozhatóság miatt lenne fontos.

A további információk, így a tulajdonságok mellett az ár és a megjelenési dátum is, várat magára. Reméljük, hamarosan okosabbak leszünk, és a nyár közeledtével megjönnek az első fecskék.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward