Kamera innovációs központot nyit az Oppo

A vállalat folyamatosan igyekszik a mobiljait minden szempontból fejleszteni, és az új létesítményében a kamerás megoldásokra nagy hangsúly fog helyeződni.

Kamera innovációs központot nyit az Oppo

Nagyon sok különböző kisebb-nagyobb fejlesztői központot tart fenn globálisan az Oppo. A most megnyíló, kamerás megoldásokra fókuszáló labor Indiában nyitja meg a kapuit, és az elkövetkezendő években meghatározó fontossága lehet majd az ott folyó munkálatoknak.

Az Oppo már korábban létrehozott egy kutatási és fejlesztési központot Indiában, azon belül is egészen pontosan Haidarábádban. És most ennek a K+F létesítménynek a bővítéséről határozott egy kamera innovációs labor létrehozásával. Arról természetesen az Oppo egyelőre még nem tudott nyilatkozni, hogy milyen megoldásokra kell számítani, de nagyjából vázolta a fő csapásirányt.

Galéria megnyitása

A mérnökök olyan funkciókat és kamerás megoldásokat fognak létrehozni, amelyek igyekeznek majd a gépi tanulást, mesterséges intelligenciát kihasználni. Ez nem meglepő annak fényében, hogy az elmúlt években igazából folyamatosan ebbe az irányba haladtak a gyártók. Napjainkban az algoritmus alapú képalkotás már rendkívül nagy jelentőséggel bír. A különböző képjavító technológiák segíthetnek abban, hogy azonos szenzor használata mellett egy-egy gyártó többet tudjon kihozni a hardverből, mint a riválisai.

A jobb felhasználói élmény biztosítása is az Oppo céljai között szerepelnek majd. A kamerás applikációnak a fejlesztésével igyekezhet majd a vállalat azt elérni, hogy élvezetesebb legyen a képalkotás folyamata, adott esetben például gördülékenyebben menjen a fotózás, videózás. Nem meglepő módon egyébként az Oppo már amúgy is használ egy ideje MI képjavítókat és más egyedi kamerás megoldásokat, és a meglévő technológiákat is igyekszik majd fejleszteni a cég.

Galéria megnyitása

Lehet például arra számítani, hogy az arcbőrnek a javítása teljesen új szintre lesz emelve. Az arcbőr szépítésére már évek óta vannak funkciók a kameráknál, de a legtöbb ilyen funkció egyszerűen csak lágyítja a képet a bőrfelületeknél, hogy kisimultabbnak tűnjön az emberek arca. Az Oppo azonban szeretné azt elérni, hogy lényegesen komplexebb módon tudja javítani az arcbőrt, és hogy ez a technológia ugyanolyan hatékonyan működjön a különböző bőrszínek esetében. Legyen szó kínai, indiai vagy magyar felhasználóról, magabiztosan dolgozzon az arcszépítő algoritmus.

Ezen felül elhintette még azt is az Oppo, hogy szeretne egy rendkívül fejlett portrévideós technológiát letenni az asztalra, ami akár az állóképeknél is kihasználható lenne, ha megfelelő fejlettségi szintre ér. Itt az lenne a cél, hogy a mozgóképfelvételek esetében is nagyon hatékonyan menjen a háttér, az előtér és a fókuszba eső arc elszeparálása. A lehető legjobb eredmény elérése érdekében a rendszert tesztelni fogják a mérnökök a különböző fényviszonyoknál, eltérő helyzetekben, és minden variációt igyekeznek majd a legoptimálisabbra kihozni.

Galéria megnyitása

A mostani bejelentés kapcsán Tasleem Arif, az Oppo indiai kutató és fejlesztő központjának a feje elmondta, hogy a képalkotási technológiák mindig is az előtérben voltak az Oppónál és az indiai K+F részlegnél is, és azzal, hogy lesz már egy dedikált labor ennek a területnek, még hatékonyabb munkát tudnak majd végezni. Azt is elmondta, hogy a helyi viszonyokat a fejlesztéseknél jobban figyelembe tudják majd venni, így az indiai felhasználóknak ez különösen előnyős lehet majd.

Kaushal Prakash Sharma, az Oppo kamerás divíziójának az első embere pedig arról beszélt, hogy a kezdődő és folyamatban levő kamerás fejlesztések egyaránt hozzájárulnak majd ahhoz, hogy az emberek a jövőben olyan fotós és videós élményekben részesüljenek, amit korábban el sem tudtak képzelni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap