Kalózvadász vírusirtók?

Minden egyes net-felhasználó saját számítógépén, helyileg ellenőrizné a RIAA a letöltésre kerülő tartalmakat, preparált vírusirtókkal és más alkalmazásokkal.

Kalózvadász vírusirtók?

Meglehetősen aktív mostanában a RIAA; miután úgy három hónappal ezelőtt sikeresen rávette az AT&T-t, hogy kezdje meg egy tartalomszűrő rendszer tesztelését, amit aztán majd valamikor az idei év vége felé ténylegesen aktiválhat is a hálózatán, legújabban azzal az elképzeléssel álltak elő, hogy egyenesen az egyes felhasználók számítógépein kellene elhelyezni tartalomszűrő rendszereket.

Azt persze Cary Sherman (a RIAA első embere) is jól tudja, hogy ilyesféle szoftvert nyilván senki nem telepítene a gépére önként, hacsak... a szoftver mellékesen nem végez valami ténylegesen hasznos tevékenységet is, így például vírusirtást (ami már csak azért is előnyös, mivel a legtöbb vírusirtó eleve ellenőrzi a letöltött fájlokat - és akkor ugyan miért ne nézne már rá a tartalmára is), vagy épp a fájlok tényleges lejátszását (megkerülve így a fájlkódolást is, mivel a lejátszáshoz dekódolni kell őket, és a tartalomszűrő abban a pillanatban rájuk ismerhet). De ugyanígy megemlítette azt a lehetőséget is, hogy az internet-szolgáltatók a modemekbe is beépíthetnek egy ilyesféle rendszert.

És hogy mi történne akkor, ha a rendszer felismer egy illegális állományt? Nos, a jelenlegi elképzelés szerint egyszerűen csak "figyelmeztetné" a felhasználót, hogy nem jogtiszta fájl került hozzá. Kérdés, milyen további elképzelések merülnek majd még fel menet közben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward