Kalózroham készül az IFPI ellen

DDoS helyett DDo$-akciót terveznek a PirateBay alapítói az IFPI ellen, ami lényegében a nevezett nemzetközi terrorszervezet megkárosításának egy igen különös ötletét takarja - bár kérdéses, hogy milyen eredménye lesz majd.

Kalózroham készül az IFPI ellen

DDoS helyett DDo$-akciót terveznek a PirateBay alapítói az IFPI ellen, ami lényegében a nevezett nemzetközi szervezet megkárosításának egy igen különös ötletét takarja - bár kérdéses, hogy milyen eredménye lesz majd.

A lényeg mindenesetre a következő: nem weboldal-bénításról van szó, ahogy az az ötletet ihlető hagyományos DDoS támadásoknál szokott lenni, hanem a $ jelnek megfelelően bankszámla"bénításról" oly módon, hogy tömeges átutalásokkal kifuttatják őket a havi ingyenes tranzakció-keretükből, és tetemes kezelési díj-számlát halmoznak fel náluk.

Ezt pedig úgy tervezik kivitelezni, hogy a világ valamennyi internet-használóját arra ösztönzik, hogy egy minimális, mindössze $0,13 értékű "internet-használati díjat" fizessen az IFPI-t a PirateBay-per során képviselő Danowsky jogi cégnek. Miután a cég 1.000 db tranzakciót bonyolíthat le ingyenesen egy hónap alatt, így ha elegen "fizetnek" nekik, úgy valóban kerettúllépést idézhetnek elő náluk, ami jelentős, a befizetések összesített összegét természetesen jóval meghaladó költségekbe verheti őket - általuk pedig a képviseltjeiket is.

Egyelőre még nyilván lehetetlen megmondani, hogy az akciónak milyen következményei lesznek, de az ötlet mindenképpen eredeti. Kíváncsiak leszünk a fejleményekre - és persze főként arra, hogy milyen hatása lesz ennek a további jogi ügyleteikre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward