Kal-El, a következő generációs Tegra SoC - Techdemo

Az Nvidia következő generációs Tegra SoC chipjével kapcsolatban korábban már napvilágot látott néhány információ, amelyek alapján úgy tűnt, hogy a termék nem lesz egy kispályás megoldás. A mobil szegmensbe szánt, Kal-El kódnévre keresztelt következő generációs Tegra SoC most végre ízelítőt ad abból, hogy mire is képes: az Nvidia egy techdemo segítségével próbálja elkápráztatni mind a felhasználókat, mint pedig a különböző tábla konfigurációk gyártóit.

Kal-El, a következő generációs Tegra SoC - Techdemo

Az Nvidia következő generációs Tegra SoC chipjével kapcsolatban korábban már napvilágot látott néhány információ, amelyek alapján úgy tűnt, hogy a termék nem lesz egy kispályás megoldás. A mobil szegmensbe szánt, Kal-El kódnévre keresztelt (sok Supermant néztek arrafelé) következő generációs Tegra SoC most végre ízelítőt ad abból, hogy mire is képes: az Nvidia egy techdemo segítségével próbálja elkápráztatni mind a felhasználókat, mind pedig a különböző tábla konfigurációk gyártóit.

A Glowball névre keresztelt rövidke kis techdemo több szempontból is érdekes. Egy, a "színpadon" mozgó kis labda segítségével - ami fényforrásként szolgál - mutatja be a gyártó, hogy mire képes a rendszer, ha valós idejű dinamikus megvilágítás alkalmazására kerül sor. Ez utóbbi feladatot a Kal-El GPU-ja végzi, amely 12 maggal rendelkezik. A színpadon ezzel együtt azt is szemléltetik, hogy a rendszer miként birkózik meg a valós idejű fizikai számításokkal. A fizikai számításokat a Kal-El négy darab Cortex-A9-es processzora végzi, amelyek akár 1,5 GHz-es órajelen is képesek üzemelni.

 

A techdemo - ahogy az a fenti videón is látszik - rendkívül szépen fut a rendszeren, mindössze akkor láthatunk némi lassulást, ha a négy darab Cortex-A9-es CPU magból kettőt kivonnak a forgalomból.

A Kal-El alapú tábla PC-k várhatóan még idén forgalomba kerülnek. A korábbi pletykák őszi megjelenésről szóltak, de hogy sikerül-e tartani a tervezett ütemtervet, az egyelőre rejtély.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward