Kagyló kagyló hátán: Bemutatkozott a Galaxy Golden

A Samsung a kinyitható Hennessy után ismét egy ilyen kialakítású géppel állt a nagyközönség elé. Az újdonsággal a felsőbb árszegmenst veszik célba.

Kagyló kagyló hátán: Bemutatkozott a Galaxy Golden

A Samsungnál mindig is voltak kinyitható mobilok, az okostelefonok elterjedését követően is, de ilyen gyorsan egymás után még sosem álltak elő új megoldással. Talán a vállalat újra divatba hozná ezeket a gépeket néhány év csendes pihenő után? Akárhogy is tervezik a jövőt, most lássuk a jelent.

Az üzletemberek lesznek a célközönség tagjai? A sajtóképek erre utalnak.

A Samsung W789 Hennessy a tudása alapján nagyjából a középkategóriát célozta meg, a mostani alanyunk esetében pedig valamivel fentebb került a léc, a Golden már a felső szegmenst súrolja. A gyártó sajnos ezúttal nem volt annyira közlékeny, így a különleges gépezet specifikációját eléggé hiányosan kaptuk meg. A készülék ezúttal is a Google Androidját veszi alapul, ám most nem az első Jelly Beannel kerülünk szembe, már a 4.2-es kiadással van dolgunk. A szoftveres oldalon egy érdekességre is fény derült, nevezetesen az "easy mode"-ra. Ezt aktiválva egy egyszerűsített és átláthatóbb főképernyő tárul elénk néhány dolgot kiemelve: azonnal elérhető lesz az FM rádió, előre kerül a lépésszámláló, amely egyenesen az S Health alkalmazásnak küldi az adatokat és a névjegykártya felismerő is kéznél lesz, ha erre lenne szükségünk.

A Galaxy család legújabb tagjánál az alapvető recepten nem változtattak, így a kijelző képátlója itt is azonos kívül és belül is. Egy Super AMOLED technológiás panel került bevetésre, mely 3,7 hüvelykkel feszít minden irányba; a képernyő felbontása 800 x 480 képpontos (WVGA). Kamerából ezúttal már kettő van a fedélzeten az eddigi ismereteink szerint. A főegység 8 megapixeles fotók és Full HD videók rögzítésére alkalmas, a munkáját pedig LED villanó is segíti, a másodlagos pedig 1,9 MPixeles képet közvetíthet adott esetben.

Az eszköz sebességéről egy Qualcomm Snapdragon 400 chip gondoskodik. Az MSM8930AB ennek a családnak a legerősebb tagja az 1,7 GHz-en járatott Krait 300 processzormagokkal és az Adreno 305 grafikus feldolgozóval. A kapcsolati lehetőségei között vélhetően az egyetlen kiemelendő plusz az FM rádió lesz, ám a 4G LTE támogatás is kellemes extra. Ezek mellett a jól megszokott trió tagjaival futhatunk össze (WLAN, Bluetooth, GPS). A fizikai paraméterei nem ismertek, a küllemét tekintve csak a pezsgőarany színt határozták meg.

A Samsung Galaxy Golden árazásakor nem voltak túl szerények, hiszen közel 800 ezer vont kell érte letennünk az asztalra - ez átszámítva, valamivel több mint 530 eurós összeg -, vagyis megvan a felára külsőnek. A kagylómobil megjelenésére először a hazájában, Dél-Koreában kerül sor, de remélhetőleg szélesebb körben is szeretnék kiterjeszteni a forgalmazását.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward