Kaby Lake-U alapokra költözött az MSI tenyérnyi PC-je

A Cubi 2 a jól bevált alapokat viszi tovább, viszont már Kaby Lake-U sorozatú processzorral érkezik, így több téren is előrelépést képvisel.

Kaby Lake-U alapokra költözött az MSI tenyérnyi PC-je

Az MSI a napokban frissítette Cubi névre keresztelt kompakt asztali számítógépét, így a friss modell, azaz a Cubi 2 immár Kaby Lake-U sorozatú processzorokkal érkezik, háza azonban továbbra is ugyanolyan kompakt, mint elődjéé.

Ez a számok nyelvén annyit jelent, hogy a ház 115,2 milliméter hosszú, 112,2 milliméter széles és 32,6 milliméter magas, azaz 0,45 literes űrtartalommal bír, így kategóriáján belül a ma kapható legkisebb PC-nek tekinthető – igaz, a hivatalos sajtóközlemény ennél nagyobb méretről számol be, de az elírás lehet, ugyanis a Cubi 2 Plus adatait tükrözi. A frissítés hatására a H110-es lapkakészlettel ellátott alaplap Intel Core i3-7100U, Intel Core i5-7200U vagy Intel i7-7500U processzort rejthet – ezek a központi egységek nemrégiben mutatkoztak be, pontos tulajdonságaikat pedig egyik korábbi hírünk részletezi.

Processzortól függetlenül minden esetben maximum 32 GB-nyi DDR4-2133 MHz-es rendszermemória kaphat helyet az alaplap két So-DIMM foglalatában, gyárilag viszont ezek a slotok üresek, hiszen barebone konfigurációról van szó. Az alapmodell egy M.2-es SSD-t fogad, viszont a ház aljára szerelhető kiegészítő modulon keresztül egy 9 milliméter magas 2,5 hüvelykes adattároló is munkára fogható, amennyiben szükséges. A videó vezérlő szerepét a processzorba integrált Intel HD Graphics 600-as sorozatú megoldás tölti be, amely már a 10-bites HEVC tartalmakkal is képes hardveres gyorsítás mellett megbirkózni – ez mind a kódolásra, mind pedig a dekódolásra érvényes.

Az újdonság Realtek RTL8111H típusú Gigabites Ethernet vezérlőt kapott, a vezeték nélküli kommunikációt pedig Intel® Dual Band Wireless-AC 3168-as bővítőkártya biztosítja, ami M.2-2230-as slotba passzol. Utóbbi 433 Mbps-os 802.11ac WiFi támogatást, illetve Bluetooth 4.2 támogatást nyújt a rendszer számára.

A 65 wattos külső tápadaptert használó Cubi 2 előlapján egy USB 3.1 Gen1 Type-A és egy USB 3.1 Gen1 Type-C port sorakozik, amelyek 5 Gbps-os sávszélességgel dolgoznak, de van még itt egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet is. A hátlapon egy Mini DisplayPort és egy HDMI videó kimenet, valamint egy RJ45-ös GbE port, két USB 3.1 Gen1 Type-A port és a tápadapter csatlakozója látható.

Az újdonság alap esetben 390 grammot nyom a mérlegen, a 2,5 hüvelykes meghajtót fogadó kiegészítővel pedig 510 grammosra hízik – ezek az adatok rendszermemória, M.2-es SSD és 2,5 hüvelykes meghajtó nélkül értendőek. A Cubi 2 elődjéhez hasonlóan szintén felszerelhető monitor vagy televízió hátuljára, ugyanis jár hozzá VESA szerelő keret.

A Kaby Lake-U alapú MSI Cubi 2 rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, alapára pedig 399 euróról indul.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward