Júniusig csak kevés Ivy Bridge processzor érkezik?

Júniusig csak kevés Ivy Bridge processzor érkezik?

Az Ivy Bridge processzorok esetében már-már szinte tényként kezelik a különböző források az áprilisi rajtot, holott az Intel hivatalosan még sem megerősíteni, sem pedig cáfolni nem kívánta a pletykákat, ami persze érthető is. Úgy tűnik, hogy a helyzet azért kissé bonyolultabb lesz, mint azt bárki is gondolhatta, legalábbis a noteszgépek gyártói által a DigiTimes munkatársainak adott nyilatkozatok erre engednek következtetni.

A jelek szerint áprilisban ugyan tényleg elrajtolhatnak majd az Ivy Bridge processzorok, de az új központi egységekből eleinte csak nagyon keveset szállítanak majd le világszerte – változásra pedig csak valamikor június folyamán lehet számítani, azaz innentől kezdve lesznek jelen nagyobb mennyiségben a piacon az új processzorok. Hogy miért? A magyarázat szerint a lassú gazdaság miatt, ami azt eredményezi, hogy a Sandy Bridge processzorokból még mindig viszonylag nagy raktárkészletek állnak rendelkezésére. A DigiTimes informátorai szerint a noteszgép gyártók és az Intel illetékesei egyaránt azon vannak, hogy a raktárkészleteket minél hamarabb kisöpörhessék még azelőtt, mielőtt az új processzorokat szélesebb körben is elérhetővé válnának.

Sajnos a hírek arra nem térnek ki, hogy első körben mely Ivy Bridge processzorok lesznek elérhetőek, és arra sem, hogy ezekből nagyságrendileg mennyi kerül forgalomba. Reméljük, hogy első körben azért néhány asztali Ivy Bridge processzor mindenképpen elérhetővé válik a piacon – beleértve olyanokat is, amelyek szorzózár-mentes felépítéssel rendelkeznek.

Amennyiben a fenti értesülések helyesek, úgy az Ivy Bridge alapú ultrabookok és az egyéb Ivy Bridge processzorral szerelt konfigurációk nagyobb mennyiségben való megjelenésére nyárig kell majd várni.

A korábbi hírek szerint -  amelyek a Sandy Bridge alapú konfigurációk árcsökkentéséről szólnak - az Intel és partneri tényleg mindent bevetnek annak érdekében, hogy a Sandy Bridge raktárkészletek mielőbb elfogyjanak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward