Júniusban váltják a Kabini APU-k a Bobcat APU-kat

Legalábbis a legfrissebb információk erre utalnak.

Júniusban váltják a Kabini APU-k a Bobcat APU-kat

Az AMD belépő szintű APU egységei jelenleg Bobcat alapú processzormagokat használnak - ezek a processzormagok két éve mutatkoztak be. Azóta a Bobcat alapú APU egységek órajel-emelés következtében valamelyest gyorsultak, ám komolyabb teljesítménynövelésre nem került sor.

A helyzet hamarosan megváltozik, ugyanis a Bobcat alapú APU egységeket néhány hónap múlva leváltják Kabini sorozatú utódaik, amelyek már Jaguar alapú processzormagokra támaszkodnak és erősebb IGP-t alkalmaznak, mint elődeik.

Korábban némi információ már kiszivárgott a Kabini APU egységekkel kapcsolatban, ám most frissebb értesülések is napvilágot láttak, amelyekről az alábbiakban számolunk be. A jelek szerint a Kabini APU egységek X sorozatú, illetve E sorozatú változatokban kerülnek majd forgalomba. Az X sorozatú modellek maximum 4 processzormaggal és 25 wattos TDP-vel, míg E sorozatú társaik maximum két processzormaggal és 15 wattos TDP-vel érkeznek.

Az E családot az E1-2210-es, illetve az E1-3310-es modellek erősítik majd. Ezek az APU-k Radeon HD 8420G típusú integrált videó vezérlővel érkeznek, 15 wattos TDP-vel rendelkeznek és a hírek szerint két processzormagot tartalmaznak.

Az X sorozatot erősítő X4 5110-es modell az adott család leggyorsabb tagja lesz. A négymagos újdonság Radeon HD 8310G típusú IGP-t tartalmaz, amely DirectX 11.1-es támogatást kínál. Memóriavezérlőből egy DDR3-1866 MHz-es támogatással felvértezett példány áll majd rendelkezésre. A processzormagokhoz Turbo Core funkció is jár, azaz a rendszernek terheléstől függően lehetősége lesz az alap órajel automatikus megemelésére. Az egyelőre nem világos, hogy az új APU egység alap-, illetve Turbo Core órajelei hogyan alakulnak, az viszont biztosnak tűnik, hogy a 25 wattos TDP-vel érkező X4 5110 FT3 BGA tokozással rendelkezik majd.

Az asztali konfigurációkat megcélzó újdonságok sorozatgyártása már akár márciusban is megkezdődhet, de hivatalos rajtjukra csak júniusban kerül sor.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward