Júniusban lesz az idei WWDC

Az Apple fejlesztői konferenciáját előre láthatólag idén is nagy érdeklődés övezi majd.

Júniusban lesz az idei WWDC

Az Apple hivatalosan is bejelentette, hogy mikor tarja a Worldwide Developers Conference 2015-öt. Az évente megrendezésre kerülő fejlesztői konferenciára valószínűleg idén is több ezer jelentkező lesz, de csak a szerencsés kiválasztottaknak lesz lehetősége a helyszínen követni a legfrissebb mozzanatokat.

A WWDC 2015. június 8-án veszi kezdetét, és nem kevesebb mint öt napon át tart majd, szóval június 12-e a zárónapja. Az Apple idén sem szeretett volna változtatni a jól bejáratott helyszínen, így a mostani fejlesztői konferenciának is a híres Moscone központ fog otthont adni, tehát San Franciscóba várják az érdeklődőket. A sajtóközleményben leírtak alapján ezúttal minden eddiginél több programmal várják a látogatókat. A Worldwide Developers Conference keretében a partnerek a fejlesztőkkel együtt ismerkedhetnek meg az újdonságokkal, és első kézből tanulhatják meg azokat a fortélyokat, amik segítik az iOS-re, valamint az OS X-re a fejlesztést. Az itt elsajátított tudást felhasználva a jövőben egyre innovatívabb alkalmazások születhetnek világszerte minden Apple platformra. A WWDC során több mint 100 technikai előadásra kerítenek sort a cupertinóiak, és több mint 1000 Apple szakember fogja segíteni a megjelenteket abban, hogy az újításokat sikeresen tudják integrálni a saját applikációikba, ezáltal pedig még jobbá tegyék azokat. Itt kerülnek átadásra az Apple Design díjak is, amelyekért az elmúlt év legjobb programjai versengenek majd.

Idén sem lesz egyszerű feladat meghívóhoz jutnia az érdeklődőnek. Mivel mostanra már akkora méreteket öltött az esemény népszerűsége, hogy a helyszín befogadó képességének a többszöröse a túljelentkezés, ezért idén is a tavalyi eljárást fogják alkalmazni. Ez azt jelenti, hogy a megadott időszakban, ami április 17-étől indul, bárki jelentkezhet jegyekért, viszont azt, hogy végül kik vehetnek részt a WWDC-n, már egy számítógép fogja eldönteni véletlenszerű sorsolás útján. A belépők sorsa április 20-án dől el, minden kiválasztottat azonnal értesítenek a fejleményekről. Mint eddig minden évben, 2015-ben is nagyon drágák lesznek ezek a jegyek, viszont 350 diáknak ingyenes belépési lehetőséget biztosít a vállalat – ez utóbbi pozitív előrelépés, mivel tavaly még csak kétszázan részesülhettek ilyen „ösztöndíjban”.

Szerencsére az Apple a WWDC 2015 alkalmával sem feledkezik meg azokról, akiknek nem adatik meg az a lehetőség, hogy élőben kövessék figyelemmel a programokat. Minden fontosabb előadást lehet majd online közvetítéseken nézni, méghozzá az Apple hivatalos weboldala biztosít majd erre lehetőséget. Ráadásul a fejlesztői konferencia egy-egy napját követően a videók vissza is nézhetőek majd. Sőt mi több, a cupertinóiak készülnek egy WWDC alkalmazással is, ahol szintén lehetősége lesz a fejlesztőknek elérni a legfrissebb információkat valós időben.

A WWDC 2015 kapcsán még egy meglehetősen érdekes dologról is beszámolhatunk. Az Apple nemes egyszerűséggel megtiltotta a szelfibotok (ezek azok a „pálcák”, amiknek a végére helyezhető az okostelefon vagy bármilyen más kamera az ideális önarckép készítéséhez) vagy ugyanerre a célra is alkalmas monopodok használatát. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az Apple egyébként sem látja szívesen a fotós eszközöket a rendezvényén, így komolyabb fényképezőket sem lesz szabad bevinni, nem csak a kicsit nevetségesnek tűnő szelfibotok jártak pórul.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward