Júniusban jön Európába a Slate

A HP költséghatékony táblagépe nyáron látogat el hozzánk, és a jelek szerint a kellemes árazásnak sem kell búcsút mondanunk. 

Júniusban jön Európába a Slate

A Hewlett-Packardnak a táblagépek piacáról eléggé rossz emlékei vannak a kisiklott WebOS miatt (ami mostmár az LG tulajdona), de nem szeretnék annyiban hagyni a dolgot. Ha minden jól megy, hamarosan komoly visszatérést láthatunk tőlük, és ehhez egy kellőképpen olcsó táblagépet raktak össze.

Az Egyesült Államokban a készülék ára 169 dollár lesz, és még a hónap vége előtt a boltokba kerül a masina. Ezt már tudjuk a bejelentése óta, arról viszont eddig nem esett szó, hogy az USA határain kívül is forgalomba bocsátják-e a táblát. Szerencsére egy francia kiskereskedőnek köszönhetően megerősítést nyert, hogy Európa sem marad le a Slate-ről. Ráadásul már az előrendeléseinket is leadhatjuk rá itt, és így az ára mindössze 149 euró.

Van viszont árnyoldala is a dolognak, mert a HP számára Amerika az első számú "kliens" és ezért hozzánk csak nagy késéssel fog befutni a szerkezet. A tervek szerint az első modellek június elsejével cserélhetnek gazdát. Persze így már túl leszünk az első teszteken, és a felhasználók tisztában lehetnek majd azzal, mire is neveznek be, ami viszont nem hátrány.

A HP nagyratörő tervekkel vág neki az Androidnak, valószínűleg hasonló szerepbe szeretnének kerülni, mint az Asus. Ehhez azonban egészen biztos, hogy hosszú út vezet a Slate-től. Ez a készülék ugyanis nem véletlenül ennyire olcsó, a belbecs ugyanis sok kínai táblagépben sem különb. Az eszköz lelke egy RockChip RK3066, ami 1 GB RAM-mal és 8 GB tárhellyel társulva tevékenykedik a motorházban. Az alap Android 4.1 Jelly Beannel lesz dolgunk, mely egy 7 colos, 1024 x 600 képpontos felbontású megjelenítőről köszön ránk vissza. Ráadásul az is biztos, hogy nem a fizikai paraméterei teszik majd vonzóvá a gépet, hiszen majd 11 milliméter vastag és több mint 370 gramm a súlya.

A kulcs a sikerhez és a vevőcsalogató itt a HP neve és támogatása lehet. Ez pedig talán elég is lesz első körben, hiszen az alap egyáltalán nem rossz, csak annyit kell megérteni, hogy nem egy iPad konkurenssel van dolgunk, és még csak nem is egy Nexus 7 ellenféllel, ez a HP tabletje és kész. Főleg a HP kisebb, vállalati partnereinél indulhat a népszerűsítése.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward