Június elején lesz a WWDC 2014

Az Apple fejlesztői konferenciája június másodikán veszi kezdetét.

Június elején lesz a WWDC 2014

Az Apple idén is megrendezi az elmúlt évek során kiemelkedő népszerűségre szert tevő Worldwide Developers Conference-t, ahova több ezer látogatót várnak majd idén is. A WWDC iránti hatalmas érdeklődés persze nem a véletlen műve, hiszen a rendezvényen számos újdonságról ránthatja le a leplet az Apple, tehát WWDC-n a neve ellenére nem csak a fejlesztők számára érdekes dolgokkal lehet majd találkozni.

A vállalat a szokásaihoz híven az idei WWDC-t is az Egyesült Államokban, San Franciscóban fogja megtartani. Az Apple rendezvénye június 2-án nyitja majd meg a kapuit, és egészen a hatodikai zárásig folyamatosan várják majd az érdeklődőket. Az öt napos konferencián összesen ezer tapasztalt mérnök és nem kevesebb mint ötezer fejlesztő fog részt venni. Legutóbb már annyira gyorsan elfogytak a jegyek, hogy idén inkább megváltoztatták a belépők értékesítésének menetét. Ezúttal mindenki jelentkezhet, aki ott szeretne lenni valamiért a Worldwide Developers Conference-en, és egy számítógép fogja kiválasztani egy véletlenszerű sorsolással, hogy kinek is lesz végül lehetősége ellátogatni a helyszínre június elején. Ismerős az eljárás? Nem véletlenül, hiszen az ötlet nem új, ugyanis korábban a Google jelezte, hogy hasonló módon döntik el azt, hogy kik lehetnek majd ott a Google I/O konferencián. A helyzet az I/O esetében is hasonló volt, mint az Apple-nél, tehát a jegyekért a korábbi években „vérre menő” harcot folytattak, és ezért találták ki az új és „igazságos” rendszert.

„Miénk a legcsodálatosabb fejlesztői közösség a világon, és egy nagyszerű hetet tervezünk nekik” - mondta Philip Schiller, az Apple nemzetközi marketing alelnöke.

A WWDC-re szóló jegyek egyébként nem olcsók, minden évben több ezer dollárt kérnek el értük az érdeklődőktől, azonban néhány kiválasztott ingyenes részvételi lehetőséghez juthat. Az Apple 200 diák számára biztosít ilyen kiváltságot, emellett idén nagy figyelmet kapnak majd a nők is, ugyanis szeretnék, ha több mérnök és programozó kerülne ki a gyengébbik nem tagjai közül.

Mire lehet számítani a 2014-es Worldwide Developers Conference ideje alatt? Várhatóan több mint 100 előadásra fognak sort keríteni, és mindegyiken több Apple mérnök is felszólal majd rengeteg témakört érintve. Különösen nagy figyelmet szentelhetnek az iOS és az OS X operációs rendszereknek az öt napos rendezvény során. Betekintést nyerhetnek majd a látogatók a fejlesztések hátterébe, és segítségnyújtást kaphatnak a különböző rendszereken végzett munkájukhoz az Apple munkatársaitól. Bemutathatják majd, hogy miként lehet az új képességeket kiaknázni, illetve nagyobb teljesítményt, jobb minőséget és szebb dizájnt kalap alá hozni a legfrissebb OS X és iOS mellett. Lesz továbbá egy új sorozat, ahol hasonló érdeklődésű embereknek egy-egy témában, különleges előadók fognak bemutatókat és foglalkozásokat tartani. Végül átadásra kerülnek az Apple Design díjak, amik különböző szempontok alapján az iPhone, iPad és Mac alkalmazások között kerülnek kiosztásra.

Összességben idén is érdekesnek ígérkezik az cupertinói alakulat legnagyobb rendezvénye, és várhatóan azoknak sem kell majd csüggednie, akik nem lehetnek ott élőben a helyszínen, hiszen idén is lesz online közvetítés, ahol rengeteg eseménynek szemtanúi lehetnek az érdeklődők.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward