Júliusban jön a Windows Phone 8 következő frissítése

Egy idő előtt napvilágot látott dokumentum alapján arra követeztethetünk, hogy a Lumia 920 kapja meg elsőként a GDR2 frissítést.

Júliusban jön a Windows Phone 8 következő frissítése

A Microsoft folyamatosan frissíti a legújabb platformját, ami egyelőre dicséretes. Ráadásul a készüléktulajdonosok itt hamarabb élvezhetik ezeket az újdonságokat, mint például az Android esetében, és ez kiemelendő. Ezért is kap itt az első megjelenés nagyobb figyelmet.

Ezekkel a GDR (General Distribution Release) jelzésű csomagokkal – mint a GDR2 lesz – általában új képességeket is kapnak a felhasználók a hibajavítások és kisebb változtatások mellett. Persze akik figyelemmel kísérik a WP8 karrierjét, azok a GDR1 (Portico - 8.0.10211.204) után biztosan csalódottak voltak, hiszen sok várakozásnak nem tett eleget akkor a Microsoft, de most újra itt a lehetőség, és egyelőre úgy fest, hogy élnek is ezzel.

A Windows Phone 8 GDR2 összes újdonsága egyelőre nem ismert, nem tudni pontosan mit fognak kapni azok az eszközök, amelyeket erre frissítenek. Van viszont már néhány biztos pont: ilyen például a várva várt FM rádió támogatás, a dupla érintéssel nyitható kijelző és a hasra fordítással való gyors némítás. A Lumia 925-ön már ez a rendszer teljesít szolgálatot, ám az tartalmazhat Nokia specifikus változásokat is, így nem érdemes az ott látottakat alapnak venni.

A Telstra szolgáltatónál felbukkant dokumentum alapján, a „megtiszteltetésben” a Lumia 920 részesül majd először, mely egyike volt az első Windows Phone 8-as okostelefonoknak. Ez a készülék július 8-ától kezdhet a GDR2 rendszerre frissülni. A Lumia 520, a HTC 8X és a HTC 8S szorosan követhetik a csúcs Nokiát július 15-én. Ezek ugyan egyelőre nem megerősített időpontok, de az már szinte biztosnak tűnik, hogy július vége előtt befuthatnak az első frissítések.

A néhány hete leleplezett Lumia 925 mellett több, hamarosan megjelenő modellen is ez lesz már előre telepítve - erre is ügyelnek a gyártók és a Microsoft. A következő ilyen okostelefon a Huawei Ascend W2 vagy a HTC Tiara kódnéven futó mobil lehet, de ezekről egyelőre nincs pontosabb információnk (a W2 bejelentése egyébként véletlen vagy sem, éppen július derekára eshet).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward