Július 29-én jelenik meg a Windows 10

A dátumon kívül több egyéb érdekességről is lehulott a lepel.

Július 29-én jelenik meg a Windows 10

Ma a Microsoft elárulta, mikor mutatkozik be a következő generációs Windows operációs rendszer, a Windows 10. Eddig annyit tudhattunk, hogy a Windows 10 valamikor idén július végén debütál, most azonban a végleges dátumról is lehullott a lepel: a jeles eseményt július 29-re időzítik.

A bejelentést tartalmazó blogposztban úgy fogalmaz a vállalat, hogy a Windows 10 egy teljesen új korszak kezdetét jelenti majd a másfélmilliárdnyi Windows felhasználó számára. A vállalat nem titkolt célja a Windows 10-zel az, hogy visszacsábítsa mindazokat a felhasználókat, akik a Windows 8 megjelenésekor csalódásuk okán elfordultak a vállalat új generációs operációs rendszereitől. A Windows 10 terjedését egyébként egy okos trükkel gyorsítja fel a Microsoft: minden Windows 7 és Windows 8.1 felhasználó ingyenes frissítésként kapja meg az új operációs rendszert, ahogy arról korábban már beszámoltunk.

Kicsit aggasztónak tűnik, hogy a végleges változat rajtjáig már csak kevesebb, mint két hónap van, hiszen a jelenlegi tesztkiadás állapota alapján még bőven van teendő, mire a stabilitással kapcsolatos problémákat, valamint az apróbb hibákat elhárítják. Azért reméljük, sikerül mindennel végezni.

A fentiek mellett az is kiderült, hogyan érkezhet meg frissítésként a Windows 10 a régebbi operációs rendszereket használó masinákra. Mától fogva a Windows 7 és Windows 8.1 operációs rendszerek esetében a felhasználók foglalhatnak maguknak Windows 10-et – amennyiben ez a foglalás megtörténik, az adott konfiguráció jelölést kap, így előre le lesz rá töltve a Windows 10, amikor az lehetségessé válik.

Ezzel a módszerrel a Microsoft szakemberei jobban tudják menedzselni a szerverek terhelését, hiszen a letöltések az igények ismeretében jobban eloszthatóak, így a szerverek működése optimális lehet – de a megjelenés alkalmával kisebb-nagyobb fennakadások mindenképpen várhatóak, ha több millióan akarják egyszerre letölteni az új Windowst olyanok, akik nem igényeltek foglalást. Az előtöltés-szolgáltatás még nem indult el, és a Microsoft egyelőre nem is árulta el, mikorra tervezi a rajtot. Az biztos, hogy nem sokkal a július 29-ére tervezett bemutató előtt kezdik majd meg a felhasználói igények teljesítését.

Ezzel együtt arról is lehullott a lepel, milyen Windows 10 kiadásra lehet frissíteni a különböző Windows verziókról. Ahogy az várható volt, a Windows 7 és Windows 8.1 Pro/Ultimate esetében Windows 10 Próra frissíthetnek a felhasználók, míg a többi kiadás esetében a Windows 10 Home kerül az adott táblára vagy asztali számítógépre. A Windows Phone 8.1-es eszközök természetesen Windows 10 Mobile-ra frissülnek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward