Jövőre kevesebb tábla és több notebook érkezik?

Az elemzők meglehetősen érdekesen látják a következő évet.

Jövőre kevesebb tábla és több notebook érkezik?

A táblák nemrégiben még úthengerként tarolták le a PC piacot, amelynek eredményeként mind az asztali számítógépek, mind pedig a noteszgépek forgalma csökkent – persze a forgalom mérséklődésében a gazdasági világválság is komoly szerepet játszott, de ez már egy másik történet. Egy ideje már mutatkoznak arra utaló jelek, hogy a táblák korábbi lehengerlő lendülete kissé mérséklődik, és a jelek szerint hosszabb távon is lassulásra lehet felkészülni, legalábbis a TrendForce elemzői legfrissebb publikációjukban erről számolnak be.

A legutóbbi adatok alapján a táblák szállítási mutatói csökkenőben vannak, ez a csökkenés pedig 2015 folyamán is kitartat. Sokkal meglepőbb, hogy ezzel egy időben a noteszgépek piacának növekedését vizionálják a szakemberek, igaz, a növekedés nem lesz túl nagy. Az adatok alapján a noteszgépek szállítási mutatója jövőre 0,6 százalékkal növekedhet, így összesen 174,6 millió noteszgépet szállíthatnak le jövőre a szegmens szereplői. Ezzel egy időben a táblák piacán csökkenni fog a szállítási mutató, méghozzá 3,5%-kal, így az év folyamán "csak" 185,6 millió tábla leszállítására lehet számítani.

A TrendForce elemzői szerint jövőre fellendítheti a noteszgépek piacát egy új operációs rendszer – a Windows 10 – érkezése, plusz az is, hogy 2015 folyamán még színesebb notebook-kínálattal találkozhatnak a vásárlók. A táblák ezzel szemben nem számíthatnak sok jóra, ugyanis az elemzők úgy vélik, egyre komolyabb versenyt indukálnak a phabletek, illetve az olcsó noteszgépek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward