Jövőre jöhet a 2 TB-os iPhone

Jövőre jöhet a 2 TB-os iPhone

Az elmúlt hetekben amellett, hogy bemutatkozott az iPhone 13, elkezdtek szállingózni az iPhone 14 kapcsán a pletykák. Most pedig egy igencsak vadnak hangzó híresztelésről számolhatunk be. Ugyanis a vállalat állítólag jövőre még tovább növelheti a mobiljai tárkapacitását, miután ezt idén is megtette.

A kiszivárgott információk szerint az iPhone 14 már megvásárolható lesz 2 TB-os integrált adattárolóval is. Ez pedig abszolút csúcsot jelentene a mobilágazatban, soha ekkora háttértárral nem került még a boltokba okostelefon.

Galéria megnyitása

Az iPhone 13 esetében az Apple először kínál 1 TB-os opciót a vásárlók számára, és bár az 1 terás mobiloknak a listája eléggé rövid, ezzel a lépéssel egyáltalán nem számít úttörőnek a vállalat. A Smartisan Nut R1 volt a világ első okostelefonja ekkora tárkapacitással 2018 elején, ezt követte a Galaxy S10, a Galaxy Note10+, az ASUS ROG Phone 2 és a ZTE Axon 30 Ultra.

A 2 TB-os tárkapacitású iPhone 14-ről szóló pletykában még arról is szó esik, hogy az Apple QLC (Quad Level Cell) technológiás adattárolóval értheti el a rekord eredményt. Erről pedig azt kell tudni, hogy kiemelkedő adatsűrűséget tud nyújtani, olcsóbb ezáltal az adott tárkapacitás elérése, viszont az elhasználódásra is hajlamosabb. Mára nagyon sok SSD használ ilyen lapkát.

Galéria megnyitása

Mindenképpen szép elképzelés az, hogy az Apple már a következő körben elérheti a 2 TB-os tárhelyet, ebben az esetben viszont nyomatékosan kiemelnénk, hogy ezt senki ne vegye készpénznek.

A korábbi években többször is voltak olyan pletykák, hogy a cupertinóiak kínálnak majd a következő generációs iPhone-ból 1 TB-os változatot, de mostanáig kellett arra várni, hogy ez ténylegesen megvalósulhasson. Érdekes módon éppen idén már nem is voltak arról pletykák, hogy jönni fog 1 TB-tal iPhone 13, pedig most megalapozott lett volna a dolog. A vállalat már most is csak azoknak ajánlja az 1 TB-os modellt, akik az újdonságok legjobb videós képességeit szeretnék kihasználni. 2 TB már döbbenetesen sok lenne egy mobilban.

Galéria megnyitása

Végül azt hozzátesszük, hogy az Apple egyébként az iPhone 13 Pro és Pro Max modelleknál a ProRes videós opciót csak azoknál a készülékeknél fogja biztosítani 4K 30 FPS mellett, amik legalább 256 GB tárhellyel szolgálnak. A 128 GB-os változatok esetén korlátolt lesz a minőség 1080p-s felbontásra. Jövőre az iPhone 14 tovább emelheti a ProRes videózásnál a minőséget, ha a hardver ebben nem fogja limitálni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap