Shop menü

JÖVŐRE IS 60 HZ-ES PANELLEL JÖHET AZ ALAP IPHONE, A PRO MODELLEK PEDIG NŐHETNEK

Az iPhone 16 modelleknél nem érdemes sok változást várni a képernyő terén, az iPhone 16 Pro viszont már tartogathat újdonságot.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Jövőre is 60 Hz-es panellel jöhet az alap iPhone, a Pro modellek pedig nőhetnek

Az Apple minden évben egyre többet nyújt az iPhone Pro modellek mellett az olcsóbb eszközök keretei között is, de ügyel arra, hogy tisztes távolságot is tartson a készülék között. Friss információk szerint az alap iPhone és a drágább eszközök képernyői között még nagyobb lesz a kontraszt jövőre.

Az iPhone 16 továbbra is maradhat 60 Hz-es, és ezen felül már a méretben is adódhatnak eltérések a mobilok között.

Az Apple meglehetősen nagy lemaradásban érte el azt, hogy 120 Hz-es AMOLED panelt alkalmazzon az iPhone-okban, de 2021-re sikerült ezt összehoznia. Az iPhone 13 Prótól kezdődően 120 Hz-es megjelenítővel rendelkeznek a csúcsmodellek, és az iPhone 14 megjelenése óta reménykednek az érdeklődők abban, hogy az alap iPhone-ok is megkapják ezt a technológiát. De hiábavaló ebben reménykedniük, a legfrissebb pletykák arról szólnak, hogy még az iPhone 16 is maradhat a 60 Hz-es megjelenítő alkalmazásánál. 

Galéria megnyitása

Ross Young általában eléggé jól informált az Apple várható fejlesztéseit illetően, és az elemző ágazati forrásokra hivatkozva állítja, hogy az iPhone 16 esetében nem érdemes arra számítani, hogy nagyobb változás lenne. Idén az iPhone 15 megkapta a Dynamic Island kialakítást, és a jelek szerint ezt be kell osztania két évre. Young arról számolt be, hogy az iPhone 16 6,12 hüvelykes megjelenítőt fog használni, az iPhone 16 Plus keretei között pedig egy 6,69 colos egység kerül bevetésre. Az iPhone 15 szériánál pontosan ugyanez a helyzet, csak a gyártó általában 6,1 és 6,7 colos kerekített értékeket szokott megadni. 

Az “olcsóbb” készülékek az információk szerint nem nőnek, de ez nem jelenti azt, hogy az Apple továbbra is kitart a 6,1 és 6,7 colos formációknál minden készülék esetén. Állítólag az iPhone 16 Pro már nagyobb képátlóval léphet a színre mindkét verziójában. Ross Young úgy tudja, hogy mind a kettő modell növekedhet, ha nem is túl nagy mértékben.

Galéria megnyitása

Az iPhone 16 Pro már egy 6,27 hüvelykes OLED megjelenítővel járulhat az érdeklődők elé, ami 1,5 colos növekedést jelent. Az iPhone 16 Pro Max pedig már 1,7 collal lehet nagyobb, egy 6,86 colos képernyőt foglalhat keretbe. Ha valóban így alakul, akkor az Apple már méretben is felveheti a versenyt a Samsung Galaxy S24 Ultrával, ami előre láthatólag 6,8 colos képátlónál marad majd, de már nem lesz ívelt a peremei mentén.

Ebben az évben az Apple lényegesen vékonyabb kávával alkotta meg az iPhone 15 Pro sorozatot, ennek köszönhetően az okostelefonok kisebbek lettek. Jövőre ezt használhatja ki a vállalat úgy, hogy a megszokott méretben fog valamelyest nagyobb képátlót biztosítani. Állítólag ugyanúgy marad majd a mobilokon a Dynamic Island is, nem fog a képernyő mögé költözni a Face ID, pedig erről már hosszú ideje pletykálnak.

Abban sem várható változás, hogy csak az iPhone 16 Pro modellek kapják majd meg az LTPO eljárással készülő AMOLED alapot. Az iPhone 13 óta ilyen képernyő kerül az iPhone Pro szériás eszközökbe, míg az alap iPhone-ok esetén az Apple szikla szilárdan kitart az LTPS OLED mellett. Talán a 2025-ös év hozhat majd változást ezen a téren.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére