Jönnek az EVGA szuperhatékony tápegységei

A 80Plus Titanium minősítést elnyerő tápegységek hatásfoka 94% környékén helyezkedik el, azaz minden eddiginél magasabb.

Jönnek az EVGA szuperhatékony tápegységei

A vállalat lerántotta a leplet SuperNova T2-es sorozatának tagjairól, amelyek 750 wattos, 850 wattos és 1000 wattos kivitelben lesznek elérhetőek. A teljesen moduláris felépítéssel érkező tápegységek legnagyobb különlegessége, hogy rettentően hatékonyak, hatásfokuk terheléstől függően 94% körül helyezkedik el. 230 voltos hálózati feszültség alkalmazásakor 20%-os terhelésnél 91%-os, 50%-os terhelésnél pedig 96%-os hatásfokra számíthatunk, ami nagyon jól hangzik. A hatásfok 115 voltos hálózati tápfeszültség esetén sem rossz, de ekkor már csak 90 és 94% közötti hatásfokra képesek az aktív PFC-vel is ellátott termékek, amelynek elektronikáját természetesen nem az EVGA gyártja, hanem a SuperFlower szállítja.

Az egyetlen +12 voltos tápággal gazdálkodó tápegységek minőségi komponensekből épülnek fel, így egyebek mellett japán Nipon Chemi-Con kondenzátorokkal is rendelkeznek. A melegedő komponensek hűtését halkan dolgozó, dupla golyóscsapágyazással ellátott légkeverő végzi. A 140 milliméteres átmérőjű hőmérséklet-vezérelt ventilátor mellé ECO támogatás is jár, amelynek lényege, hogy 20% alatti terhelés esetén abszolút nem pörög a légkeverő, de komolyabb terhelés esetén is halkan dolgozik. Az ECO funkció természetesen kikapcsolható a tápegység hátulján található kapcsolóval.

Az újdonságok pontos tulajdonságait az alábbi táblázatok tartalmazzák:

A 80Plus Titanium minősítéssel ellátott tápegységek Nvidia SLI és AMD CrossFireX rendszerek építésére egyaránt tökéletesen alkalmasak, fedélzetükön pedig védelmi áramkör is helyet kapott. Utóbbi a túlfeszültséggel, a túl alacsony feszültséggel, a túlárammal, a túlterheléssel, a rövidzárral és a túlmelegedéssel szemben egyaránt védi a terméket.

Az EVGA SuperNova T2 sorozat tagjai rövidesen kaphatóak lesznek kereskedelmi forgalomban, méghozzá 10 év jótállással.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward