Jönnek az ASUS következő generációs RoG noteszgépei

Az ASUS lerántotta a leplet a folyadékhűtéssel ellátott gamer noteszgép utódjáról, valamint azt is elárulta, milyen egyéb RoG gépek érkezhetnek.

Jönnek az ASUS következő generációs RoG noteszgépei

Érkezik a folyadékhűtéssel ellátott csúcskategóriás notebook utódja

Az ASUS a RoG sorozatot erősítő GX700-as notebookkal egy igazi különlegességet tett le az asztalra, ugyanis a termék elsőként kapott olyan, könnyedén használható, megbízhatóan működő, egyfajta asztali kiegészítő modulként funkcionáló folyadékhűtést, ami jelentősen kibővíti a választható hardverkomponensek körét. A notebook folyadékhűtés nélkül is működik, de ekkor a kisebb teljesítményű hűtés miatt alacsonyabb teljesítményt nyújt.

No, ennek a noteszgépnek érkezik a még komolyabb teljesítménnyel rendelkező, modern hardvert rejtő utódja, amely a GX800-as típusjelzést viseli. Ez a noteszgép továbbra is K jelöléssel ellátott, szorzózár-mentes kivitelben érkező Intel processzort kap, ami tuningolható lesz, a videokártya szerepét pedig már nem „csak egy” GeForce GTX 980-as modell tölti be, hanem SLI technológiára támaszkodó MultiGPU rendszer. A hatalmas teljesítményű hardvert két darab 330 wattos tápegység szolgálja ki, így tuning terén is bőven lehet majd mozgástér – és itt nem csak a processzorra, de a videokártyára és a rendszermemóriára egyaránt gondolhatunk.

A különleges noteszgép fedélzetén az ASUS MechTag (Mechanical Tactile Advanced Gaming) billentyűzete teljesít szolgálatot, ami mechanikus kapcsolókat rejt és Anti-Ghosting támogatással érkezik. A billentyűk mögé a ma oly divatos RGB LED-ekből is kerül néhány tucat, az egyes billentyűk világítása pedig tetszőlegesen módosítható lesz.

120 Hz-es AHVA kijelző-opciót kapnak a következő generációs RoG noteszek

Az ASUS – több konkurensével együtt – néhány éve már megpróbálkozott a magas képfrissítési ráta mellett üzemelő TN+Film panelek noteszgépekbe és monitorokba szerelésével. Ezek a panelek rendszerint 120-144 Hz körüli képfrissítési rátával rendelkeztek, extraként pedig az Nvidia 3D Vision technológiáját is támogatták. A termékek kedvezőtlen tulajdonságaik miatt – itt a szűk betekintési szögekre és a nem túl jó színreprodukcióra kell gondolni – nem igazán arattak sikert a piacon, amihez az is hozzájárult, hogy a sztereoszkópikus 3D lufija még azelőtt kipukkadt, mielőtt alaposan felfújhatták volna.

Az ASUS most újra megpróbálkozik a magas képfrissítési rátájú panelek alkalmazásával, ám ezek most elsősorban a RoG sorozatú noteszgépeket veszik célba. A panelek TN+Film helyett a sokkal kedvezőbb tulajdonságokkal rendelkező AHVA technológiára támaszkodnak, így IPS szintű színreprodukciót és széles betekintési szögeket kínálnak, sőt, még Nvidia G-Sync támogatás is járhat hozzájuk, ami igen jól hangzik. Az persze egyelőre nem világos, hogy az új AHVA panelek az alapfelszereltség részeként, vagy opcionálisan választható extraként érkeznek-e, de idővel ez is kiderül. Az új panelek egyébként az AU Optronics műhelyéből érkeznek.

Az új noteszgépek egyébként a szokásos receptet követik: erős, Core i5-ös vagy Core i7-es sorozatú processzort kapnak, amelyekhez felsőkategóriás videokártya társul. Mivel a közleményben G-Sync támogatásról tett említést a gyártó, így az újdonságok az Nvidia térfeléről érkezhetnek. A friss noteszgépek ezzel együtt kétcsatornás DDR4-es memóriatámogatással, PCIe alapú SSD kártyával, 802.11ac WiFi vezérlővel, valamint gamer használatra kihegyezett billentyűzettel érkeznek. Megjelenésükre a közeljövőben számíthatunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward