Jönnek az AMD Radeon R7-es SSD meghajtók

Az AMD rövidesen az SSD meghajtók piacára is betör, ahol első körben háromféle SSD meghajtót kínál majd a vásárlók számára.

Jönnek az AMD Radeon R7-es SSD meghajtók

Az AMD Radeon márkaneve a jelek szerint az egyetlen remény a gyártó számára, hogy növelje eladási mutatóit a felsőkategóriás asztali számítógépek szegmensében. A Radeon márkanév a videokártyák és videóvezérlők mellett egy ideje már rendszermemória modulokon is szerepel, sőt, a legújabb kezdeményezés jóvoltából, hamarosan Radeon R7 jelzésű SSD meghajtók közül is lehet majd válogatni.

Az AMD napokon belül lerántja a leplet Radeon R7-es SSD meghajtó családjáról, amelyben háromféle modell lesz jelen. Az új SSD meghajtók mindannyian 2,5 hüvelykes formátummal rendelkeznek és SATA 6 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódnak az adott rendszerhez. Adattároló kapacitás tekintetében 120 GB-os, 240 GB-os és 480 GB-os modellek közül választhatunk – mindegyik meghajtó 7 milliméter magas lesz.

Az új SSD meghajtók 550 MB/s-os folyamatos maximális olvasási sebességet kínálnak, folyamatos maximális írási tempó tekintetében pedig 470 MB/s-os sebességre számíthatunk a 120 GB-os, és 530 MB/s-os tempóra a 240 és 480 GB-os példányoknál. A termékek növekvő sorrendben 85 000, 95 000 és 100 000 művelet végrehajtására lesznek képesek véletlenszerű 4K-s olvasási feladatok alkalmával. A 4K-s véletlenszerű maximális írási teljesítmény mindegyik meghajtónál 90 000 IOPS-os, a 4K QD32 teljesítmény pedig 12 000, 20 000, illetve 23 000 IOPS-os értéket képvisel.

Mindhárom friss SSD meghajtó az OCZ Indilinx Barefoot 3-as vezérlőjére támaszkodik, és 19 nm-es csíkszélességgel készülő Toshiba MLC NAND Flash memóriachipeket alkalmaz. Az újdonságok formális rajtjára augusztus 13-án kerül sor. A Radeon R7-es SSD meghajtókra a jelek szerint 4 év garanciát vállal majd a cég. Az egyelőre nem derült ki, hogy a termékek pontosan mennyibe kerülnek majd, de a jelek szerint versenyképes árazásra kell felkészülni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward