Jönnek az 1 GB-os Radeon HD 6900-asok

Jönnek az 1 GB-os Radeon HD 6900-asok

A jelenleg is forgalomban lévő Radeon HD 6950-es modell és Radeon HD 6970-es társa mellé a közeljövőben két Radeon HD 6900-as sorozatú újdonság is érkezik, amelyek tulajdonképpen annyiban különböznek csak elődeiktől, hogy 2 GB-nyi helyett már csak 1 GB-nyi fedélzeti memóriát hordoznak magukon. Az új Radeon HD 6950-eseknél már valószínűleg nem lesz lehetőség a letiltott shaderek aktiválására és így nem varázsolhatunk majd belőlük Radeon HD 6970-es modellt. Hogy ez a változás a 2 GB-os modelleket is érinti-e, vagy csak az új, 1 GB-osoknál lesz jelen, az egyelőre rejtély.

Ezzel a lépéssel a gyártó tovább szerelné növelni versenyképességét az adott kategóriában, amire azért is szükség lesz, mert hamarosan befut az Nvidia következő videokártya újdonsága, amely GeForce GTX 560-as típusjelzéssel kerül a boltok polcaira.

Az új, 1 GB-nyi fedélzeti memóriával ellátott Radeon HD 6900-asok hamarosan megjelennek kereskedelmi forgalomban. A Sapphire a hírek szerint az elsők között fogja piacra dobni 1 GB-os Radeon HD 6900-asait. A fenti képen a gyártó 2 GB-os Radeon HD 6970-ese látható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward