Jönnek a WD 5 TB-os merevlemezei

A WD Green és a WD Red sorozat is 5 TB-os taggal bővül, igaz, a termékek érkezésére még majdnem egy évet kell várni. Rajtuk kívül két új, 4 TB-os adattároló kapacitást kínáló HDD érkezésére is számíthatunk.

Jönnek a WD 5 TB-os merevlemezei

A Western Digital nemrégiben mutatott be egy szupergyors, 4 TB-os adattároló kapacitású asztali merevlemezt, ám ezt a jelek szerint hamarosan új, 4 TB-os, illetve 5 TB-os adattároló kapacitást kínáló modellek követik.

A Western Digital jövőre nem egy, hanem rögtön kétféle olyan asztali merevlemezt is bemutat, amelyek 5 TB-os adattároló kapacitást kínálnak. Az egyik újdonság a WD Green családját erősíti, így nem a sebességével, hanem inkább energiatakarékos működésével próbál majd hódítani, míg a WD Red sorozatában helyet foglaló 5 TB-os példány már inkább a hálózati adattárolókkal való minél jobb kompatibilitásra helyezi a hangsúlyt.

Az 5 TB-os WD Green modell WD50EZRX, az 5 TB-os WD Red modell pedig WD50ERFX termékkóddal érkezik. Közös tulajdonság, hogy mindkét adattároló 64 MB-os gyorsítótárat, illetve SATA 6 Gbps-os csatolófelületet alkalmaz majd. Ezek a termékek a következő év októberében kerülhetnek az üzletek polcaira, azaz még sokat kell rájuk várni.

További jó hír, hogy a két friss, 5 TB-os adattároló kapacitást kínáló asztali merevlemez érkezése előtt a WD Green és a WD Red sorozat is egy-egy 4 TB-os taggal bővül: előbbi újdonság WD40EZRX, míg utóbbi WD40ERFX típusjelzéssel bír. Természetesen ezek a adattárolók is SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel és 64 MB-os gyorsítótárral érkeznek, méghozzá a következő év harmadik negyedévében.

Az új Western Digital merevlemezek várható ajánlott végfelhasználói árai egyelőre nem ismertek, de az biztos, hogy egyik friss HDD sem lesz olcsó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward