Jönnek a Thunderbolt portos ultrabookok

Az utóbbi hetek hírei alapján már nem meglepő, hogy az Intel az elkövetkező hónapok folyamán nagyobb sebességi fokozatba kapcsol és gőzerővel elkezdi a Thunderbolt port PC-s terjesztését is, így már nem csak az Apple különböző konfigurációin, hanem az asztali PC-k és a noteszgépek piacán is találkozhatunk majd Thunderbolt porttal ellátott megoldásokkal, méghozzá egyre többel.

Jönnek a Thunderbolt portos ultrabookok

Az utóbbi hetek hírei alapján már nem meglepő, hogy az Intel az elkövetkező hónapok folyamán magasabb sebességfokozatba kapcsol és gőzerővel elkezdi a Thunderbolt port PC-s terjesztését, így már nem csak az Apple különböző konfigurációin, hanem az asztali PC-k és a noteszgépek piacán is találkozhatunk majd Thunderbolt porttal ellátott megoldásokkal, méghozzá egyre többel.

A legfrissebb hírek szerint a következő negyedév folyamán már meg is érkeznek az első olyan ultrabookok, amelyek Thunderbolt portot is tartalmaznak – ezek a jelek szerint az Acer, az ASUS és a Lenovo kínálatában lesznek majd jelen. Az új ultrabookok Ivy Bridge processzorral kerülnek az üzletek polcaira és hagyományos, Thunderbolt nélküli társaikhoz képest drágábbak lesznek, de ez aligha meglepő. Eleinte, azaz 2012 folyamán csak a felsőkategóriás asztali számítógépek és noteszgépek kapják meg a Thunderbolt portot, de 2013-tól kezdve már szélesebb körben is megkezdi majd térhódítását az Intel különleges technológiája.

Ezzel együtt az AMD háza táján is van némi mozgolódás. A gyártó a korábbi hírek szerint betörni készül az ultrabook piacra, sőt, a cég mérnökei már a Thunderbolt technológia AMD-s megfelelőjét is készítik, amelyről néhány részlet már tudható. Hab a tortán, hogy az AMD új, Lightning Bolt névre keresztelt technológiája is idén kezdhet majd hódítani a noteszgépek piacán. Győzzön a jobb!

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward