Jönnek a Sharp nagyfelbontású kijelzői

A Sharp megkezdte nagyfelbontású, IGZO technológiára alapozó LCD kijelzőinek sorozatgyártását.

Jönnek a Sharp nagyfelbontású kijelzői

Az elmúlt napok folyamán meglehetősen sok hír érkezett az LCD piacról. Kiderült, hogy az 1366 x 768 pixeles felbontás a legnépszerűbb, emellett arról is olvashattunk, hogy hamarosan megkezdődik a Samsung törhetetlen, hajlítható AMOLED kijelzőinek sorozatgyártása is. Az Intel jóvoltából képet kaphattunk arról, hogy milyen felbontásokra számíthatunk majd az egyes szegmensekben a nem is oly távoli jövőben, most pedig arról érkezett hír, hogy a Sharp megkezdte nagyfelbontású LCD kijelzőinek sorozatgyártását.

A szóban forgó újdonságok nem csak azért különlegesek, mert nagy felbontást és így nagy képpontsűrűséget kínálnak, hanem azért is, mert ezek lesznek a világon az első olyan kijelzők, amelyek a forradalmi IGZO (Indium Gallium Cinkoxid) technológiára alapoznak, ami például az áttetszőbb TFT réteg miatt alacsonyabb energiafogyasztást eredményez (nem kell olyan erős háttérvilágítás).

A Sharp több olyan LCD kijelzőt is készít, amelyek az új technológiára alapoznak. A termékek között jelen lesz egy 7 colos képátlójú, 1280 x 800 pixeles natív felbontású példány, amely 217 ppi-s képontsűrűséggel bír és amely táblákban kap majd helyet. A Sharp ugyanakkor 32 hüvelykes képátlójú, LCD televíziókba szánt kijelzőt is készít, ami már 3840 x 2160 pixeles natív felbontást kínál, amihez 140 ppi-s képpontsűrűség tartozik. Utóbbi felbontásról úgy tartják, hogy ez lesz a következő „1080p”.

Egyelőre konkrét termékekről, amelyekben feltűnhetnek majd a Sharp különleges LCD kijelzői, nem érkeztek hírek. Az viszont már biztos, hogy a gyártó rövid időn belül felfuttatja az új kijelzők termelését, hogy kiszolgálhassa a velük kapcsolatos piaci igényeket.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward